Berita Terkini

“Tiga” Watak Utama membuatkan Cristiano Ronaldo Tolak Tawaran City.

10D69414-FC0F-4DDD-821D-0376912E1433

Cristiano Ronaldo mengatakan bahawa dia tidak akan ‘bermain’ untuk Manchester City di samping 3 watak utama yang membuat beliau ubah fikiran.

9040AE3B-D4DD-49EA-B2E3-6E3B9AB0BBD5

Kesetiaan dalam bola sepak adalah sifat yang jarang berlaku. Itulah sebabnya Paul Scholes dan Ryan Giggs disukai oleh penyokong Manchester United. Yang lain sering memberitakan komitmen, dan kemudian perakhiran sangat mengecewakan.

Cristiano Ronaldo dilaporkan berada di ambang pengkhianatan utama. Ronaldo telah menjadi ikon Manchester United selama bertahun-tahun setelah memimpin kelab ke Liga Juara-Juara pada tahun 2008. Sekarang dia tampak siap untuk menjadi pengkhianat terkenal melintasi bandar jiran seperti Carlos Tevez, dengan laporan Sky Sports sedang hangat di perkatakan.

6F13A7AF-1D28-4A43-A410-3ACECD6A3483

Pada saat keinginan Ronaldo pergi meninggalkan Liga Perdana untuk La Liga, tidak pernah, dan menegaskan bahawa dia tidak bermotivasi wang apabila ditanya tentang khabar angin beliau dengan City pada tahun 2015, dalam wawancara pada tahun 2015 dengan BBC. Dia menjawab: “Anda fikir wang itu akan mengubah fikiran saya sekarang?”

“Saya tidak fikir begitu. Saya rasa itu tidak akan menjadi masalah, kerana jika anda akan bercakap mengenai wang itu, saya akan pergi ke Qatar. ” City diakui dapat menawarkan Ronaldo sebagai aset untuk menarik peminat serta menambahkan kekuatan serangan dan untuk mencuba dan bersaing merebut trofi UCL yang belum mereka menangi lagi, dan bahkan melawan PSG Lionel Messi dalam undian peringkat kumpulan Liga Juara-Juara. Tetapi menurut sumber yang sahih, ronaldo telah di pujuk oleh beberapa legenda-legenda united seperti patrick evra, rooney serta rio ferdinand, apabila united telah menunjuk minat untuk mendapatkan bintang Juventus itu. Pada ig serta tweeter terbaru evra beliau telah memuatnaikkan text pesanan ringkas beliau dan Ronaldo berbual berkaitan perpindahan ke City dan united, manakala Rio pula menyatakan beliau terus menghubungi Ronaldo untuk beliau mempertimbangkan menolak tawaran city yang mana United telah memberi isyarat berminat untuk mendapatkan Ronaldo.

6D17531F-78EF-48B9-A96C-BC9CBE8F5CBC

Namun, difahamkan juga bahawa bekas pengurus united Sir Alex Ferguson menghubungi Ronaldo pada hari Jumaat pagi untuk berbincang mengenai kembalinya ke United dan City sejak itu menarik minat mereka terhadap Ronaldo yang mana mereka mengetahui apabila hadir penglibatan Sir Alex, Rio ferdinand dan Patrick Evra akan membuat tawaran mereka kepada Ronaldo akan makin pudar.

C97A2EC3-41C6-4ABB-AF88-E0D7395ACD21

 

Lain-Lain Artikel