Berita Terkini

Tidak boleh menyebut Fergie, Ashley Young dedahkan ketika bermain dibawah Sir Alex

26986896 2eb7 480e 8b95 20a934344a60

Ashley Young telah mendedahkan bahawa pemain Manchester United tidak dibenarkan memanggil Sir Alex Ferguson selain ‘The Boss’.

Bintang Aston Villa itu mendakwa mereka tidak boleh memanggilnya ‘Fergie,’ kerana kebanyakan wartawan dan pakar merujuk kepadanya.

Young bermain selama dua tahun di bawah Sir Alex di Old Trafford dan memenangi kejuaraan Liga Perdana pada musim keduanya. Itu kekal sebagai gelaran liga terakhir yang dimenangi oleh Red Devils, yang menjual pemain Inggeris itu pada Januari 2020 sebelum dia kembali ke England bersama Aston Villa

Bercakap kepada The Telegraph, Young mendakwa pemain tidak dibenarkan memanggil Sir Alex selain ‘The Boss’. Dia cepat membetulkan wartawan Sam Wallace apabila dia menggunakan ‘Fergie’ untuk merujuk kepada pengurus legenda Manchester United itu

“Kamu juga tidak boleh menyebut ‘Fergie’. Itu tidak dibenarkan. Dia ‘The Boss’. Hanya untuk memberitahu kamu!”

“Saya tidak tidak akan mengatakan yang terbaik [pengurus yang dia ada] tetapi yang memberi saya paling banyak ialah ‘The Boss’.”

“Sir Alex. Yang paling saya cakap dengan dia ialah ‘The Boss’.  Saya berbual dengannya beberapa bulan lalu dan dia bercakap tentang perubahan dalam bola sepak dan bagaimana dia dalam bola sepak hari ini.”

“Saya tidak tahu sama ada dia kagum dengan perubahan ini.  Tetapi cara ‘The Boss’ selama bertahun-tahun, kejayaan yang dimilikinya – dia mempunyai caranya untuk berurusan dengan pemain, berurusan dengan akhbar, sebut saja.  Bagaimana dia menguruskan tenteranya.  Bagaimana dia tahu pasukannya – minggu, bulan, lebih awal.  Cara dia dengan pemain. Saya tidak pasti bagaimana rupanya hari ini.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

10 hours ago

65 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

Dah masanya cri new LB ubi muda..lindlof buat saport boleh la..first E serammm oo

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

20 hours ago

188 CommentsComment on Facebook

Terdapat opsyen lain yg dicadangkan media termasuk meletakkan Amrabat di posisi bek kiri

Bagi peluang harry amas

Main 1 musim 38 games domestic belom trmasuk FA , carabao dll games... Yg rajin injured hanya mampu bermain separuh atau suku games sahaja, baki games yg lain rehat panjang, jaga kaki.... Sign contract baru...... Yg boleh pakai, simpan. Yg 50/50 baik jual...

Kasi try Harry Amas lah... Mana taw...haha

Terlalu awal melepaskan Reguilion

Haritu ada Regulon pi pulangkan

Panggil balik je player lb yang loan tu..

Mctom boleh convert tu jadi bek kiri...main dgn wales mana2 dia ada. Main right back boleh score lagi...

Peluang harry amas..

Blh try Antony di posisi LB

Gong sgt g break contract Reguilon

Bgi ja lah player muda main. Aku x hrap langsung dkt Lindelof.. dh brpa musim dgn m.u biasa2 ja level defend liga mongolia 😑

Kaca betul shaw sekarang hahaha

Pilihan terbaik adalah meletakkan bek kiri tulen atau terpaksa kekalkan lindelof. Amrabat bukan pilihan yang tepat bermain posisi bek kiri sedangkan posisi asal dia pun dicabar oleh mainoo dan casemiro.

Harry amass la mantap

harry amas tu boleh slow²

panggil loan player balik..

Come on ETH, bring the kid. harry amass

Pening palen gini mattt 🤦🤦🤦

Elok la ambik pulak doktor sengal 🤣🤣🤣

Harry Amas tu mantap. Skill

Pemain muda kene step up lar.. apa guna academy man utd tu

Come on ten hag, ini masa utk buktikan anda percaya kpd pemain muda seperti anda percaya kpd garnacho & mainoo

huhuhu

Bagi peluang Harry Amas main

Load More