Berita Terkini

Terima kasih Ten Hag , United bukan lagi pasukan sarkas – Paul Parker

FCC567C4-F2BF-4C94-9C21-1BDD83F40401

Bekas pemain Manchester United, Paul Parker memuji kedatangan Erik Ten Hag di Old Trafford.  Menurutnya, Ten Hag telah dapat meningkatkan prestasi Red Devils dengan ketara.

Ten Hag dilantik sebagai pengurus Manchester United pada permulaan musim ini.  Dia menggantikan Ralf Rangnick selepas kejayaannya bersama Ajax Amsterdam.

Selepas mendapat permulaan yang buruk, prestasi Manchester United kini jauh lebih stabil.  Marcus Rashford dan rakan sekerja kini lebih biasa dengan kemenangan.

Sejak November lalu, MU telah mencatatkan sembilan kemenangan berturut-turut termasuk lima dalam Liga Perdana.  Dalam perlawanan terbarunya, Manchester United menewaskan Manchester City dalam

perlawanan derby Manchester City.

Manchester United mula mendaki ke empat teratas Liga Perdana musim ini. The Red Devils hanya tinggal satu mata dengan Manchester City yang berada di tangga kedua.

Paul Parker memuji kehadiran Erik Ten Hag ke Manchester United.  Menurutnya, pengurus dari Belanda itu telah menunjukkan prestasi yang baik di Old Trafford.

“Dia (Ten Hag) datang seperti malaikat dengan tujuan untuk ahli kelab,” kata Paul Parker

“Malah mereka yang tidak menyukai Manchester United akan mengakui bahawa dia telah melakukan tugas yang sangat baik sejak dia tiba di Old Trafford,” sambung Parker.

Sebelum ini, keadaan MU seperti sarkas kerana prestasi dan drama buruk yang berlaku di kelab itu.  Tetapi ia telah hilang dengan ketibaan Ten Hag di Old Trafford.

“Saya rasa orang ramai menjangkakan sarkas Manchester United akan diteruskan, tetapi dia telah terbukti sebagai pengurus yang luar biasa,” sambungnya.

“Dia pertama kali membawa disiplin kepada kelab. Tiada lagi cerita pelik dan khabar angin yang bertiup dari bilik persalinan dan saya rasa kita perlu memberi penghargaan kepadanya.”

Ten Hag menjadi pengurus Manchester United terpantas mencapai 20 kemenangan.  Namun begitu, Parker meminta semua pihak tidak membandingkan Ten Hag dengan Sir Alex Ferguson.

“Rekodnya cemerlang bersama kelab dan dia adalah pengurus Man United terpantas pernah meraih 20 kemenangan,” tambahnya.

“Tetapi anda tidak boleh membandingkan statistiknya dengan Sir Alex Ferguson kerana keadaannya berbeza.”

Sumber : bola . Net , Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar