Berita Terkini

Tendangan bola Ronaldo semasa sesi pemanasan badan telah membuatkan petugas keamanan stadium rebah

1BCD8AD6-C571-474A-B908-FDD74FB66280

Satu insiden berlaku menjelang perlawanan Young Boys vs Manchester United pada hari pertama Kumpulan F Liga Juara-Juara di Bern, Rabu (15/9/2021).

Dimana menurut beberapa sumber Tendangan bola Cristiano Ronaldo semasa sesi latihan pemanas badan telah membuatkan seorang petugas keamanan stadium (wanita)terjatuh.

Cristiano Ronaldo telah mendapat liputan dari setiap mata di Stadium Wankdorf.Bukan hanya semasa perlawanan, tetapi sejak sesi pemanasan. Dan sebuah cerita menarik sebelum perlawanan, sebilangan peminat meminta gambar pemain Portugal itu.

Namun, kejadian kecil berlaku semasa sesi pemanasan badan. Pemain berusia 36 tahun itu telah menendang bola yang terkena petugas keselamatan stadium. Petugas wanita itu dikatakan rebah kerana tendangan Ronaldo sehingga terpaksa mendapat bantuan perubatan.

Dilaporkan dari Marca, tidak ada kecederaan serius dari kejadian ini.Cristiano Ronaldo nampaknya menyedari tendangan yang dilepaskan terkena petugas keamanan sehingga membuatkan dirinya menemui petugas itu dan menghulurkan tangannya untuk memberi bantuan kepada putugas itu.

Lain-Lain Artikel