Berita Terkini

Ten Hag tidak setuju Rashford tidak menyerlah di sayap kanan

6a1cad75 F80f 434e Bbcb C6e92cfd7069

Erik ten Hag telah ditanya mengenai kedudukan Marcus Rashford, berikutan gol ke-20 penyerang itu musim ini dalam keputusan seri 2-2 dengan Leeds United.

Bintang England itu boleh bermain di mana-mana sahaja di hadapan dan bermula di sebelah kanan, dengan Alejandro Garnacho diperkenalkan di sebelah kiri, tanpa Antony kerana kecederaan.

Marcus di tolak ke kiri pada permulaan separuh masa kedua dan berakhir di tengah apabila Jadon Sancho dan Facundo Pellistri masuk sebagai pemain gantian untuk mengambil alih peranan sayap.

Dengan pemain berusia 25 tahun itu, dia menjadi topik pilihan yang jelas selepas perlawanan itu.

Ten Hag tidak bersetuju dengan cadangan bahawa Rashford tidak begitu mengagumkan di sebelah kanan, dengan menyatakan:

“Menentang Burnley, dia menjaringkan gol dari kanan.  Matlamat yang hebat. Marcus boleh menjaringkan gol dari mana-mana sahaja, tidak kira di kanan, tengah atau kiri.”

“Dia menjaringkan gol di mana-mana dan, hari ini, dia menjaringkan lagi.”

Apabila bercakap mengenai pemain nombor 10 kami di bahagian tengah, Erik menambah:

“Sukar untuk dianalisis tetapi saya fikir sebaik sahaja kami membuat perubahan ia berbeza untuk lawan, ia sukar untuk lawan, kerana dinamik berubah. Pemain pertahanan berada dalam cara tertentu.

“Mereka menjangkakan serangan tertentu kemudian tiba-tiba semuanya berubah, di mana kami memindahkan bukan sahaja Rashford tetapi kami membawa masuk [Jadon] Sancho dan kami membawa masuk [Facundo] Pellistri. Itu mengubah permainan seperti yang kami lakukan pada hari Sabtu juga kemudian dia mengambil manfaat daripada keadaan itu, saya fikir.”

Pengurus ditanya sama ada Rashford akan bermula di tengah di Elland Road dan menjawab:

“Pertama sekali, permainan ini, kami menganalisisnya, kami akan memikirkan tentang permainan ini.  Kemudian kita akan lihat bagaimana skuad itu dan kemudian kita akan mulakan usaha kita.

“Saya sangat gembira kerana Marcus menjaringkan gol dari semua posisi. Anda lihat statistik, dia menjaringkan kiri, kanan, tengah. Tidak mengapa. Dia sentiasa pilihan yang baik untuk bermain di sebelah kanan. Kami boleh menggerakkannya dan memberi permainan ini dinamik yang berbeza.”

Sumber : Manutd.com

Lain-Lain Artikel