Berita Terkini

Ten Hag sahkan lanjutan kontrak Dalot Rashford Shaw dan Fred

D0D0EED5-1E5D-432E-9635-8592EA8C6640

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag mengesahkan bahawa kelab itu telah mencetuskan klausa lanjutan kontrak Diogo Dalot, Fred, Marcus Rashford dan Luke Shaw.

The Red Devils mempunyai separuh masa pertama yang mengagumkan untuk musim ini di bawah Ten Hag. Mereka kini hanya ketinggalan tiga mata di belakang pasukan tangga keempat Tottenham Hotspur dalam Liga Perdana dengan satu perlawanan dalam tangan.

Mereka juga telah mara ke suku akhir Piala Carabao serta pusingan play-off kalah mati Liga Europa. Di tengah-tengah ini, kelab itu kini telah mencetuskan pembaharuan untuk empat pemain.

Dalot, Rashford dan Shaw telah menjadi tonggak utama dalam barisan Ten Hag musim ini manakala Fred juga memainkan peranan yang boleh dipercayai apabila Christian Eriksen tidak hadir atau tidak layak untuk dipilih

Kelab itu kini telah melaksanakan klausa lanjutan 12 bulan pada kontrak masing-masing yang akan tamat pada Jun tahun depan.

Ten Hag telah mengesahkan pepatah yang sama: “Ya, saya boleh mengesahkannya.”

“Kami gembira kerana skuad menuju ke arah yang betul dan pemain-pemain tersebut mempunyai sumbangan besar ke arah itu”

Man Utd mesti memuktamadkan perjanjian jangka panjang untuk pemain utama United telah memberi masa kepada mereka dengan lanjutan 12 bulan dan mereka kini mesti membuka rundingan dengan pemain mengenai perjanjian jangka panjang baharu.

Dalot dan Rashford telah menjadi pemain yang paling meningkat di bawah Ten Hag musim ini dan keutamaan boleh diberikan untuk memperbaharui kontrak mereka terlebih dahulu.

Dalot telah menjadi pemula yang tidak dipertikaikan di bek kanan apabila cergas. Dia telah bermula dalam 20 daripada 22 perlawanan kelab dalam semua pertandingan sejak Ten Hag mengambil alih.

Sementara itu, Rashford telah mendapatkan semula keyakinannya yang hilang selepas musim sukar 2021/22. Bintang England itu telah menjaringkan sembilan gol dan tiga assist musim ini.

Graduan Red Devils kini berada dalam radar Paris Saint-Germain dan Real Madrid dan United mungkin perlu menjadikannya sebagai penerima pendapatan tertinggi mereka.

Shaw juga layak menerima perjanjian baharu selepas memenangi semula tempat bek kirinya daripada Tyrell Malacia tetapi nampakya tidak mungkin Fred akan berada di kelab itu musim depan.

United mungkin telah mencetuskan klausa Fred untuk mendapatkan bayaran perpindahan. Juara Perancis Paris Saint-Germain bersedia untuk memenuhi tanda harga £30 juta

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar