Berita Terkini

Ten Hag menjelaskan Pellistri boleh menjadi pilihan berbeza di sayap kanan

35B0CABA-33E2-4FD0-96F1-91D0BE3C1B6B

Erik ten Hag telah memuji Facundo Pellistri untuk prestasi pemain gantiannya dalam kemenangan 3-0 Manchester United ke atas Nottingham Forest.

Pellistri, 19, akhirnya menerima penampilan pertamanya di United menentang Charlton pada suku akhir Piala Liga awal bulan ini, walaupun telah berada di Old Trafford selama lebih dua tahun selepas menandatangani kontrak dengan kelab itu dari Penarol pada Oktober 2020 dengan harga £9 juta.

Penampilan sulung pemain sayap itu dipuji oleh Ten Hag selepas perlawanan itu dan pemain Belanda itu memberinya peluang sekali lagi dalam Piala Liga menentang Nottingham Forest apabila menggantikan Antony pada minit ke-70.

Ia adalah satu lagi penampilan prolifik untuk Pellistri, memainkan peranan dalam gol Bruno Fernandes pada minit-minit akhir dan Ten Hag mencadangkan pemain antarabangsa Uruguay itu boleh menjadi pilihan ‘berbeza’ di sayap kanan untuk baki musim ini.

Ten Hag membincangkan Pellistri dalam sidang akhbar selepas perlawanannya dan dia mengenal pasti kualiti yang dimiliki pemain itu.

“Kami telah melihat beberapa fizikal, dia mempunyai beberapa pergerakan yang baik, beberapa yang baik berlari di belakang, dia mempunyai rentak,” kata Ten Hag.

“Jadi dia perlu membawanya ke dalam permainan kami. Saya fikir dia seorang pemain yang boleh bermain dengan sangat baik di antara garisan kerana dia boleh mengawal bola, yang dia perlu bawa ke dalam permainan kami.”

“Sedikit berbeza, seperti pemain sayap kanan berkaki kiri yang kami ada bersama Antony dan dia kaki kanan dan peluang baik yang dia cipta ialah hantaran lintangnya untuk Wout Weghorst.”

Antony gagal mencatatkan bantuan musim ini dan Pellistri mungkin menjadi pilihan lain di sayap kanan.

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar