Berita Terkini

Ten Hag menjawab persoalan pencarian penyerang selepas terlepas Cody Gakpo

A8257cb6 5704 4eb3 9d1c 4c093ac44b41

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag akhirnya menjawab persoalan perpindahan Cody Gakpo ke Liverpool.

Semalam, dalam berita yang mengejutkan, terungkap bahawa Liverpool telah merampas usaha United mengejar Gakpo dan mendahului perlumbaan untuknya.

PSV Eindhoven kemudian mengesahkan dalam satu kenyataan bahawa mereka telah mencapai persetujuan dengan kelab Merseyside itu mengenai bayaran untuk Gakpo yang menjadi sasaran serangan utama United.

Ten Hag bercakap kepada akhbar selepas United mengalahkan Nottingham Forest di mana pasukannya menghasilkan masterclass menyerang, melepasi tiga lawan mereka.

Pasukan itu meneruskan perlawanan di mana mereka berhenti menentang Fulham dan meraih ketiga-tiga mata hasil jaringan Marcus Rashford, Anthony Martial dan Fred

Ten Hag telah disoal tentang pertukaran Gakpo yang tidak dijangka ke Liverpool. Dia berkata,

“Saya tidak bercakap mengenai kes individu. Kami sedang mencari penyerang, ia akan menjadi bagus dengan begitu banyak perlawanan akan datang. Kami mahu kekal dalam semua liga yang kami mainkan dan anda memerlukan nombor dalam skuad.”

Bos United itu mengulangi keperluannya untuk memperkuatkan serangan dan menyatakan bahawa kelab itu mesti terjun ke pasaran untuk mencari profil yang sesuai yang sesuai dengan gaya permainannya.

“Kami sentiasa berada dalam pasaran tetapi ia perlu sepadan dengan kriteria sukan dan kewangan. Kami akan melakukan apa yang kami boleh lakukan untuk membawa pemain yang kami perlukan”

Bercakap mengenai kemenangan menentang Forest, Ten Hag dedahkan bahawa dia meletakkan pemainnya pada separuh masa mengenai penyudah mereka.

Pengurus Belanda itu berkata bahawa dia tidak berpuas hati dengan sifat klinikal pasukannya di depan gawang dan memastikan mereka menyedari perkara ini.

“Saya memberitahu perkara ini kepada pemain di bilik persalinan, kami perlu menjaringkan lebih banyak gol, kami mencipta begitu banyak peluang dan kami perlu menamatkan perlawanan lebih awal. Anda perlu lebih klinikal dan pemain kami boleh menjaringkan lebih banyak gol. Kita harus bersikap kejam.”

Pengurus United itu juga menggesa pemainnya untuk terus membangun dan mengekalkan tahap tinggi mereka. Dia memuji mereka atas pertumbuhan dan kemajuan mereka dari satu perlawanan ke satu permainan.

Sumber : The People Person

Lain-Lain Artikel