Berita Terkini

Ten Hag mencabar Antony untuk lebih dinamik

29565CF6-FF70-4E23-80B3-5F6DE30509DB

Erik ten Hag menegaskan masih banyak ruang untuk penambahbaikan daripada Antony selepas pemain terbaiknya muncul dalam kemenangan Manchester United ke atas Reading.

Pemain sayap Brazil itu menarik perhatian ketika United mara ke pusingan kelima Piala FA dengan kemenangan 3-1 ke atas pasukan Kejuaraan Reading di Old Trafford.

Antony membuat hantaran cemerlang untuk menetapkan Casemiro untuk gol pertamanya dalam permainan, yang sepatutnya menambah gol kedua.

Rakan senegara mereka Fred menyempurnakan jaringan apabila dia flick bola dengan tumit dan mengahsilkan gol ketiga.

Ini merupakan satu lagi penampilan menarik Antony dalam jersi United, tetapi Ten Hag tidak sabar untuk melihat lebih banyak pembelian musim panasnya pada minggu-minggu akan datang.

“Saya mempunyai lebih banyak pengalaman dengannya,” kata pengurus United itu selepas perlawanan.

“Kami perlu mencabarnya dan jika anda mencabarnya dia boleh menyesuaikan diri dan menyesuaikan permainannya.”

“Dia harus lebih berubah-ubah, lebih dinamik.  Dia memerlukan rakan skuad di sekelilingnya, tetapi juga cara menggunakan rakan skuadnya.  Dia perlu berusaha.  Saya rasa masih ada ruang untuk penambahbaikan.”

Selain itu Ten Hag memuji Casemiro

“Selepas itu, anda boleh berkata, Ya, saya menjangkakan itu. Anda melihat profilnya, dan jika anda melihat prestasinya pada tahun lalu untuk Real Madrid mereka bermain pada tahap yang tinggi, mereka menang empat atau lima Liga Juara-Juara. Ia adalah trofi tertinggi yang boleh anda menangi dalam bola sepak kelab. Yang pertama yang sentiasa berada dalam kesebelasan utama untuk pengurus ialah Casemiro.”

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar