Berita Terkini

Ten Hag mahu pulihkan ‘budaya kemenangan’ di Man United

816BDD68-E918-4535-90D8-2E8595A27810

Erik ten Hag telah berikrar untuk memulihkan ‘budaya kemenangan’ di Manchester United dan mendakwa dia mesti ‘memaksimumkan prestasi pemain’ untuk berbuat demikian.

Bekas bos Ajax itu bercakap menjelang pertembungan Liga Europa pasukannya dengan gergasi Sepanyol Barcelona, ​​​​dengan perlawanan pertama berlangsung di Nou Camp pada hari Khamis.

The Red Devils berada di trajektori yang lebih tinggi sejak bos Belanda itu tiba pada musim panas dan Ten Hag percaya dia membantu memulihkan United ke ‘tempat mereka sepatutnya’.

Bercakap kepada UEFA.com, dia berkata:

“Saya baik-baik saja dan saya gembira di sana. Saya sedang mencari cabaran baharu dan Manchester United adalah sebuah kelab besar, tetapi ia pastinya tidak berjaya [dalam] beberapa tahun kebelakangan ini, jadi terdapat banyak bakat untuk memulihkan kelab besar itu [ke] tempat mereka berada.”

“Ia bukan sahaja untuk melatih tentera.  Ini tentang mengubah budaya, mencapai budaya yang menang, dan itulah yang saya sasarkan, tetapi apabila saya berkata ‘Saya’, tidak: ‘Kami’.  Kita kena buat bersama.”

“Manchester United adalah kelab yang hebat, [terdapat] peminat besar di seluruh dunia, ia adalah kelab yang sangat global. Saya sangat gembira berada di sana, menjadi sebahagian daripadanya.  Kami mahu menang, tetapi ia perlu jangka panjang.”

Ten Hag meneruskan:

Setiap hari, saya mengharapkan yang terbaik daripada diri saya sendiri. Saya mahu mencabar diri sendiri. Dan, bersama jurulatih saya, saya mahu mendapatkan yang terbaik daripada pemain.  Kami mahu mencipta skuad yang bagus tetapi saya juga mahu memaksimumkan keluaran pemain.”

Bos United meneruskan:

“Kami bekerja 24/7, itu pasti, kerana anda tidak pernah meninggalkan bola sepak. Anda tidak pernah menyingkirkan tentera anda, tetapi anda juga perlu berundur dari semasa ke semasa.  Saya suka berjoging atau berbasikal atau bermain golf.  Atau pergi ke restoran atau pavagam.  Saya juga suka pergi bercuti.”

Bercakap lebih lanjut tentang bagaimana dia menghabiskan masa rehatnya dari bola sepak, bos itu menambah:

“Sudah tentu, saya tidak mempunyai banyak masa untuk itu.  Saya suka pergi ke Switzerland atau Austria dan, apabila cuaca baik, Itali atau Sepanyol.  Tetapi bola sepak sentiasa dalam kepala anda.  Ia dalam fikiran anda.  Awak bekerja dengan dia sepanjang masa.”

Sumber : Man Utd News / Mail Online

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar