Berita Terkini

Ten Hag kurang berpuas hati prestasi Jadon Sancho..

D85eaae5 85ce 433f Bbe9 20442c58591d

Erik ten Hag dilaporkan tidak berpuas hati dengan persembahan Jadon Sancho di Manchester United setakat ini..

Menurut laporan, pengurus United itu telah menyedarkan Sancho tentang ketidakpuasan hatinya terhadap persembahannya dan meminta pemain berusia 22 tahun itu memberikan komitmen yang lebih.

Jelas tamparan hebat buat Sancho datang awal bulan ini apabila Gareth Southgate mengumumkan skuad 26 pemainnya untuk mewakili England di Piala Dunia di Qatar dan Sancho diketepikan

Tetapi  rakan sepasukan Marcus Rashford dimasukkan dan ketika ini sedang menikmati m kempen Piala Dunia dengan tiga gol..

Pasangan itu terlepas panggilan England berikutan kejohanan EURO kerana prestasi buruk mereka di peringkat kelab, bagaimanapun, Rashford berjaya mendapatkan tempatnya selepas meraih beberapa sumbangan gol musim ini.

Sebelum rehat antarabangsa, Sancho tidak memulakan lima perlawanan berturut-turut untuk Red Devils, tiga disebabkan kecederaan dan dua sebagai pemain gantian. Dia mempunyai tiga gol dan satu assist dalam 14 penampilan di semua pertandingan musim ini.

Secara keseluruhannya untuk United, Sancho telah menjaringkan lapan gol dan empat bantuan dalam 52 penampilan, berbanding dengan masanya di Borussia Dortmund, di mana dia menjaringkan 50 gol dan 64 bantuan dalam 137 perlawanan. Memang, bolasepak Inggeris jauh berbeza dengan Jerman, tetapi jumlahnya tidak cukup baik untuk penyerang di United.

Dia kini berdepan saingan daripada lulusan akademi Alejandro Garnacho, yang telah menyamakan sumbangan gol Sancho dalam enam perlawanan yang lebih sedikit.

Keupayaan prolifik yang ditunjukkannya di Dortmund masih ada untuk Sancho, ia hanya menjadi isu untuk Ten Hag tentang berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan keyakinannya semula.

Keyakinannya mungkin memainkan faktor penting, terutamanya selepas kekecewaan pada final Euro dimana dia terlepas sepakan penalti penting dalam penentuan kejuaraan.

Memandangkan prestasinya pada masa lalu, Sancho pastinya patut dikekalkan, dan pengurus yang paling percayai untuk memanfaatkannya adalah Ten Hag.

Sumber : Stretty News, Manunews.com

Lain-Lain Artikel