Berita Terkini

Ten Hag menegaskan dia akan ‘menggantikan sesiapa sahaja yang tidak sesuai dengan budak-budak akademi’

Ten Hag Itu Menegaskan Dia Akan 'menggantikan Sesiapa Sahaja Yang Tidak Sesuai Dengan Budak Budak Akademi'

Erik Ten Hag ‘Dia tidak akan bertolak ansur dengan ego besar dalam amaran e-mel kepada para pemainnya … dan pengurus baru itu menegaskan dia akan ‘menggantikan sesiapa sahaja yang tidak sesuai dengan budak-budak akademi’

Pengurus Manchester United yang baru Erik ten Hag dilaporkan telah menetapkan undang-undang kepada pemainnya ketika para pemain menerima e-mel yang menggariskan apa yang dia harapkan daripada mereka di bawah kepimpinannya.

Ten Hag mempunyai tugas besar di hadapannya dengan United sedang menjalani pembersihan musim panas berikutan kempen yang suram.

Bekas pengurus Ajax itu ingin mengubah budaya di kelab itu, yang tidak betul sejak pemergian Sir Alex Ferguson.

Salah satu sumber memberitahu: ‘Ten Hag menghantar e-mel kepada para pemain pasukan utama, memberitahu mereka bahawa bola sepak adalah permainan berpasukan dan tidak ada individu yang lebih penting daripada yang lain.’

“Penekanannya yang akan dimaklumkan itu adalah secara menyeluruh – walaupun United memiliki pemain bintang bertaraf dunia. Dia mahu pemain berlatih pada intensiti yang lebih tinggi supaya setiap sesi seperti permainan.”

“Pemain telah diberitahu bahawa tahap kecergasan mereka akan menjadi yang terbaik yang pernah mereka lakukan dan jika mereka tetap bersamanya dan menyokongnya, mereka akan baik-baik saja.

“Jika tidak, mereka akan ditunjukkan jalan keluar. Mereka akan dikerah sehingga apa keinginan pengurus baru itu tercapai. Dan jika mereka tidak sanggup, dia akan menggantikan mereka dengan beberapa pemain muda akademik United.”

Ten Hag memulakan tugasannya di United, dengan beberapa pemain bintang tidak disambung kontraknya seperti Paul Pogba, Jesse Lingard dan Juan Mata. Mereka telah mengucapkan selamat tinggal kepada Old Trafford.

Namun begitu, Ten Hag masih mendapatkan pemain baru sejak kehadirannya ke United. Mereka telah dikaitkan dengan Darwin Nunez dari Benfica, tetapi perkara itu tidak akan berlaku disebabkan dia akan menyertai musuh tradisi United iaitu Liverpool, dalam perjanjian £ 85 juta.

Tetapi keadaan semakin positif dalam usaha mereka mendapatkan Frenkie de Jong dari Barcelona dan boleh menandatangani pemain tengah antarabangsa Belanda berusia 25 tahun itu dengan harga £ 65 juta.

United akan bermain Liverpool dalam aksi persahabatan pada 12 Julai.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

8 hours ago

64 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

Dah masanya cri new LB ubi muda..lindlof buat saport boleh la..first E serammm oo

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

18 hours ago

188 CommentsComment on Facebook

Terdapat opsyen lain yg dicadangkan media termasuk meletakkan Amrabat di posisi bek kiri

Bagi peluang harry amas

Main 1 musim 38 games domestic belom trmasuk FA , carabao dll games... Yg rajin injured hanya mampu bermain separuh atau suku games sahaja, baki games yg lain rehat panjang, jaga kaki.... Sign contract baru...... Yg boleh pakai, simpan. Yg 50/50 baik jual...

Kasi try Harry Amas lah... Mana taw...haha

Terlalu awal melepaskan Reguilion

Haritu ada Regulon pi pulangkan

Panggil balik je player lb yang loan tu..

Mctom boleh convert tu jadi bek kiri...main dgn wales mana2 dia ada. Main right back boleh score lagi...

Peluang harry amas..

Blh try Antony di posisi LB

Gong sgt g break contract Reguilon

Bgi ja lah player muda main. Aku x hrap langsung dkt Lindelof.. dh brpa musim dgn m.u biasa2 ja level defend liga mongolia 😑

Kaca betul shaw sekarang hahaha

Pilihan terbaik adalah meletakkan bek kiri tulen atau terpaksa kekalkan lindelof. Amrabat bukan pilihan yang tepat bermain posisi bek kiri sedangkan posisi asal dia pun dicabar oleh mainoo dan casemiro.

Harry amass la mantap

harry amas tu boleh slow²

panggil loan player balik..

Come on ETH, bring the kid. harry amass

Pening palen gini mattt 🤦🤦🤦

Bagi peluang Harry Amas main

Elok la ambik pulak doktor sengal 🤣🤣🤣

Harry Amas tu mantap. Skill

Pemain muda kene step up lar.. apa guna academy man utd tu

Come on ten hag, ini masa utk buktikan anda percaya kpd pemain muda seperti anda percaya kpd garnacho & mainoo

huhuhu

Load More