Berita Terkini

Ten Hag gembira impak diberikan Casemiro untuk pasukan..

A3598696-FBEC-4882-B9A3-9BC05D92B548

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag gembira dengan impak yang dilakukan Casemiro untuk Red Devils.

Pemain berusia 30 tahun itu menandatangani kontrak untuk skuad Old Trafford pada musim panas 2022 dari Real Madrid.

Dalam kempen semasa, pemain antarabangsa Brazil itu telah menjadi pengubah permainan untuk pasukan.

Bercakap kepada media melalui Manchester Evening News , Ten Hag memuji perbezaan yang dibawa oleh Casemiro ke ruang enjin United.

Kualitinya telah menjadikan kelab yang berpangkalan di Manchester itu sebagai pasukan yang lebih baik.

“Itu cukup jelas (kesan).  Saya katakan dari awal, pasukan ini, ia memerlukan No.6. Memerhati, memegang pemain tengah, dia sangat penting.  Dia adalah simen antara batu.”

“Pertahanan, mengetahui kedudukannya, melantik orang lain ke kedudukan, memenangi bola, duel terutamanya, dalam penguasaan dia boleh mempercepatkan permainan. Kami benar-benar teruja untuk mendapatkannya bersama-sama.”

Pada permulaan musim, pengurus Belanda itu meletakkan kepercayaannya kepada pemain seperti Scott McTominay, Fred dan Christian Eriksen untuk bermain di posisi pegangan tengah.

Walau bagaimanapun, tiada seorang pun daripada mereka boleh menentukan kelebihan yang kedua.

Bagaimanapun, untuk beberapa perlawanan, bekas bintang Madrid itu diketepikan dalam kesebelasan utama oleh McTominay.

Pencapaian pemain antarabangsa Scotland itu menyaksikan pemain berusia 30 tahun itu menghabiskan masanya di bawah bekas ketua jurulatih Ajax itu.

Tetapi sejak permulaan pertama pemain Brazil itu dalam Liga Perdana menentang Everton, dia tidak menoleh ke belakang. Kini, pemain tengah itu telah mengukuhkan kedudukannya dalam rancangan Ten Hag.

Casemiro kini telah bermula dalam 10 perlawanan liga terakhir kami.  Sumbangannya kepada pertahanan dan serangan adalah penting.  Pengenalan pemain Brazil itu telah menyaksikan peningkatan prestasi untuk skuad Old Trafford.

United telah memenangi lapan perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan. United juga mengekalkan rekod bersih dalam setiap tiga perlawanan PL kami sebelum ini.

The Red Devils akan menentang Manchester City seterusnya dalam liga. Casemiro terpaksa turun dari bangku simpanan untuk majoriti kekalahan 6-3.

Mudah-mudahan, pemain berusia 30 tahun itu akan memulakan permainannya dan meneruskan prestasi cemerlangnya ketika skuad Old Trafford berharap dapat memberikan perlawanan yang diingati penyokong tuan rumah.

Sumber : Man Utd News , We All Follow United

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar