Berita Terkini

Ten Hag ditanya mengenai status Jadon Sancho dan ini jawapannya..

A8257cb6 5704 4eb3 9d1c 4c093ac44b41

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag enggan meletakkan masa mengenai kemungkinan kembalinya Jadon Sancho, kerana pemain sayap itu terus berlatih jauh dari kelab.

Sancho tidak tersedia untuk pemilihan ketika United memastikan kemenangan 2-0 ke atas Burnley di Old Trafford untuk mara ke suku akhir Piala Carabao.

Ten Hag ditanya selepas perlawanan sama ada dia mempunyai maklumat terkini mengenai kemungkinan kembalinya Sancho, dengan pengurus Belanda itu menjawab ‘Tidak’.

Ten Hag berkata minggu lalu bahawa Sancho ‘tidak bersedia dari segi mental untuk kembali beraksi, dengan pemain sayap itu menjalani program latihan individu di Belanda atas cadangannya.

“Saya tidak fikir dia akan kembali minggu ini, tidak,’ Ten Hag minggu lepas. ‘Kami mahu membawanya kembali secepat mungkin, tetapi saya tidak dapat memberikan ramalan bila itu akan berlaku.”

“Kadang-kadang ada keadaan dengan kecergasan dan mood. Kami mendapat penurunan tahap kualiti dan kadangkala anda tidak tahu mengapa atau apa yang menyebabkannya.”

“Itulah yang kami lakukan sekarang untuk cuba membawanya kembali ke sana. la adalah gabungan dari segi fizikal dan mental”

Program individu itu dibuat selepas Sancho diketepikan daripada skuad England 26 pemain Gareth Southgate untuk Piala Dunia FIFA di Qatar.

Matlamatnya adalah untuk memulihkan Sancho kepada kecergasan puncak, terutamanya dari segi mental, dan cuba menemui semula bentuk yang ditunjukkannya semasa bahagian pembukaan musim ini.

Sancho tidak pergi ke Sepanyol bersama pemain United yang lain tidak di Piala Dunia untuk kem latihan cuaca panas, serta terlepas perlawanan persahabatan menentang Cadiz dan Real Betis.

Dia sebaliknya telah berlatih dengan jurulatih yang dipercayai ole Ten Hag di kelab amatur Belanda OJC Rosmalen, dengan video ringkas muncul menunjukkan dia menggelecek di sekitar padang

Sancho, yang menyertai United dengan nilai £73 juta pada 2021, kali terakhir muncul untuk kelab itu ketika seri 1-1 di Chelsea pada 22 Oktober, sebelum diketepikan kerana sakit.

Pasukan Ten Hag muncul sebagai pemenang 2-0 ke atas Burnley dalam perlawanan kompetitif pertama mereka sejak Piala Dunia, dengan Christian Eriksen dan Marcus Rashford menjadi sasaran.

Sumber : Mail Online

Lain-Lain Artikel