Berita Terkini

Ten Hag dedahkan mengapa Garnacho dimasukkan lewat berdepan Arsenal

39B226FB-25B6-427B-A098-020E241A1E84

Erik ten Hag mengakui Manchester United masih mempunyai pilihan serangan “terhad” selepas kekalahan pertama mereka dalam Liga Perdana sejak November menentang Arsenal.

Ten Hag memutuskan untuk tidak menukar serangan dengan United terikat untuk seri 2-2 di Arsenal, tetapi tekanan akhirnya apabila Eddie Nketiah menang pada minit ke-90.

Alejandro Garnacho sering dimasukkan dari bangku simpanan oleh Ten Hag tetapi dia bergelut untuk menyesuaikan diri dalam barisan United selepas Fred menggantikan Antony pada minit ke-71 dan hanya memasukkannya selepas Arsenal menjaringkan gol ketiga.

United menandatangani Wout Weghorst secara pinjaman daripada Burnley awal bulan ini tetapi penyerang Anthony Martial telah terlepas dua perlawanan terakhir kerana masalah otot.

“Dia adalah persediaan terbaik untuk menghadapi perlawanan ini,” Ten Hag menegaskan.

“Dan sudah tentu kami mempunyai beberapa pertimbangan untuk membawa masuk pemain, terutamanya Garnacho boleh memberi kesan.”

“Tetapi kami memerlukan tekanan yang baik, kami melepaskan dua gol dari sepakan sudut, sudut sudut pendek tetapi banyak hantaran lintang di sana.   Jadi saya rasa Wout melakukan kerja yang sangat baik di bawah tekanan, dan pada tandukan dalam set permainan.”

“Jadi Rashy – anda tidak mahu mengeluarkannya – dengan Bruno sudah pun kami melakukan taktikal (perubahan) dan saya rasa dia hampir terkeluar, kedudukan yang sangat baik daripadanya dan hantaran kepada Rashford di belakang dan ruang antara pertahanan dan penjaga gol, jadi kami mempunyai detik- detik kami di sana dan kami kehilangan beberapa pemain juga.”

“Juga di bangku simpanan, anda terhad dalam serangan, kami tahu itu.”

United buat kali pertama dalam Liga Perdana sejak 6 November tanpa Casemiro, yang telah memulakan 12 perlawanan liga sebelum ini.

Ten Hag enggan nyebut ketiadaan pemain Brazil itu dalam analisisnya.

“Ada juga pemain lain yang tidak ada dan kita boleh bercakap mengenai mereka.”

“Dia jelas pemain yang sangat bagus untuk kami, pemain penting. Tetapi saya tidak mahu bercakap mengenai pemain yang tidak tersedia.”

“Hari ini kami menyusun skuad yang bagus, kami adalah skuad yang bagus di atas padang, kami maju dan kemudian mula melakukan kesilapan seperti itu, itulah yang berlaku. Kami boleh memenangi perlawanan ini.”

Sumber : Berita Petang Manchester

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar