Berita Terkini

Ten Hag berpuas hati persembahan Antony

7BE9A175-4F31-4BA0-93B2-98752073DE0C

Erik ten Hag gembira dengan persembahan Antony dalam kemenangan 3-0 United menewaskan Nottingham Forest pada separuh akhir Piala Liga.

Ten Hag pada hari Selasa berpendapat Antony “boleh melakukan yang lebih baik” dan menggesa pemain sayap itu untuk “lebih langsung”.

Antony mendahului laluan embargo Ten Hag dengan tweet, “Cuba memperbaiki diri untuk memberikan yang terbaik!”

Larian Antony di padang membuahkan hasil apabila volinya ditepis penjaga Forest Wayne Hennessey dan Wout Weghorst menyempurnakan lantunan untuk meletakkan United 2-0 pada minit ke-45.

“Saya rasa dia bermain permainan yang sangat bagus,” kata Ten Hag mengenai Antony.

“Saya fikir dia adalah ancaman di antara barisan, dia bagus dari segi fizikal, dia mempunyai beberapa gerakan yang bagus untuk lawan. Dia perlu menjaringkan gol (satu lawan satu) tetapi itu adalah  kombinasi yang hebat.”

“Jadi kami perlu melihat lebih banyak lagi, lebih dinamik di hadapan, kami bekerja di bahagian itu – itu adalah bahagian yang paling sukar. Tetapi saya telah melihat beberapa saat yang baik hari ini dan dalam beberapa perlawanan terakhir dan saya gembira dengan itu.”

“2-0 sejurus sebelum separuh masa adalah penting kerana ia membawa ketenangan kepada pasukan dan dia adalah aksi hebat daripada Antony dan lantunan daripada Wout Weghorst. Dia seorang penyerang, itulah sebabnya kami mendapatkannya.”

United menjadi tuan rumah kepada pasukan Reading dalam pusingan keempat Piala FA pada hujung minggu dan Ten Hag dijangka akan menggilirkan pemain menjelang perlawanan kedua dengan Forest di Old Trafford pada hari Rabu.

Ten Hag menyatakan bahawa dia telah membuat keputusan mengenai kesebelasan utamanya untuk hujung minggu.

“Selepas hari ini, saya ada sesuatu dalam kepala saya”

“Tetapi saya perlu menamatkan permainan ini dan melihat rancangan saya dan kemudian saya perlu melihat ke Reading dan kemudian kami membuat rancangan yang baik untuk menewaskan Reading.”

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar