Berita Terkini

Ten Hag berkata kesan Glazer out akan jadi positif

8bd518f8 44a8 4304 96c6 97722c034ecd

Erik ten Hag telah bercakap mengenai potensi pengambilalihan di Manchester United, dengan kelab itu kini sedang berpotensi untuk dijual mencari pemilik baru..

Bulan lalu telah diumumkan bahawa keluarga Glazer akan meneroka penjualan United selepas 17 tahun sebagai pemillk kelab itu.

Amerika sedang mencari pelaburan luar, yang mungkin menyebabkan pemilikan penuh dipindahkan. Terdapat spekulasi mengenai syarikat atau orang utama yang boleh meneruskan pengambilalihan United, tetapi tiada apa yang ditetapkan dan tidak mungkin berlaku sehingga tahun baharu.

Penyokong gembira dengan berita itu, kerana keluarga Glazer gagal untuk melabur wang dengan ketara ke dalam kelab.

Apabila Sir Alex Ferguson pergi, begitu juga kejayaan l United, dan tiada usaha daripada pemilik Amerika l untuk merombak mana-mana bahagian United – malah Old Trafford tidak pernah diubah suai untuk mengikuti perkembangan zaman.

Sukar untuk peminat menyaksikan kemerosotan pada ketika pesaing terdekat Manchester City telah menikmati tempoh paling berjaya dalam sejarah mereka.

Memang, ia datang dari pelantar minyak di Abu Dhabi, tetapi ia masih belum dibuat untuk tontonan yang menyenangkan

Ten Hag berpendapat penjualan United akan menjadi sesuatu yang positif, yang merupakan kemas kini yang menarik kerana penyokong setia Old Trafford percaya dia adalah orang yang akan membawa trofi kembali kepada kelab kesayangan mereka, dan dia boleh m mendapatkan sokongan yang sewajarnya daripada hierarki.

Bercakap kepada Andy Mitten dari The Athletic pengurus  Belanda itu berkata:

Maklumat saya ialah ia hanya akan menjadi perkara yang baik, kerana akan ada lebih banyak pelaburan yang mungkin, yang bagus. Saya melihat persaingan di sekitar Liga Perdana. Mereka semua mempunyai peluang untuk melabur. la adalah persaingan yang sukar antara tujuh atau lapan kelab. Itulah perubahan dalam keadaan apabila anda membandingkan lima atau 10 tahun yang lalu – persaingan adalah lebih sukar. Newcastle akan datang, malah West Ham, mungkin bukan sekarang dalam jadual, tetapi mereka mempunyai pelaburan yang besar. Spurs pasti, dan kemudian City, Chelsea dan Liverpool, saya tidak perlu bercakap tentang mereka. [Anda boleh] Cepat mengira tujuh atau lapan kelab yang boleh bersaing dalam liga. Di bahagian bawah pun, saya tidak nampak pasukan yang lemah. Mereka semua kuat. Tiada permainan mudah.”

“Mereka (Newcastle] telah melakukannya dengan baik. Mereka melakukan pelaburan yang betul dan itulah yang anda perlu nilai. Buat persekitaran dan budaya yang betul dan dia [Eddie Howe] telah melakukannya dengan sangat baik.”

Dia menyampaikan komen keluarga Glazer kepada ketua eksekutif Richard Arnold, yang menyampaikan berita penjualan itu kepada bos United,

“Dia berkata mereka terbuka dan telus. Kami bercakap tentang budaya yang kami mahu, kami bercakap tentang objektit; matlamat dan budaya dan dia mengesahkan ia tidak akan berubah, bahawa la akan menjadi lebih baik kerana lebih banyak wang akan tersedia untuk projek ini.”

Mengenal pemilik Amerika, yang telah dia temui dua kali sejak dia mengambil alth tugas, dia berkata

” Saya tidak begitu kerap bercakap dengan mereka tetapi saya telah bertemu dengan mereka dan saya telah bercakap dengan mereka sebelum saya dilantik dan apabila sava dilantik. Kami bercakap tentang bagaimana kami akan bekerjasama dan bagaimana kami akan mencapai objektif kami, tetapt hubungan yang paling banyak adalah dengar Richard”

Ketika ditanya sama ada The Reds boleh bersaing dengan kelab yang disokong kerajaan, seperti Newcastle dan City, Ten Hag menjawab:

“Ya, saya fikir ia juga mengenai strategi, bukan hanya wang. Jelas sekali apabila anda tidak mempunyai pemain yang betul dan pemain berkualiti, anda tidak akan berjaya dan mencapai sasaran yang anda tetapkan. Persaingan sangat sukar, jadi anda memerlukan pemain yang betul.”

“Jika kita kembali ke tempat kita bermula – melainkan sema orang bersatu, maka anda tidak akan mencapainya; jadi dalam satu cara, anda berada dalam keadaan yang lebih baik sekarang daripada anda kerana semua orang bersatu. Kami bergerak ke arah yang lebih baik. Tetapi masih, terdapat banyak ruang untuk penambahbaikan.’

Sumber : Stretty News

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir 

Coventry City 3
(Simms 71 OHare 79 Wright 90+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23 Maguire 45+1 Fernandes 59)

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU! 

#BMU06

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir

Coventry City 3
(Simms 71' O'Hare 79' Wright 90'+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23' Maguire 45'+1 Fernandes 59')

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU!

#BMU06
... See MoreSee Less

6 hours ago

272 CommentsComment on Facebook

Syukur Alhamdulillah kita menang. Kita buat lagi. Silap sikit percaturan. Apa-apa bola itu bulat. Tiada yang mustahil.

dh menang penalti, xde sorang pun pergi kerumun kt Hojlund/Onana. Prgi kt fans pun jalan sedih mcm kalah. Mmg ada majlis kematian ke tadi ? 😑

Menang nasib

Load More

Coventry City 3 - 3 Manchester United
(Sepakan penalti 2 - 4)

RASMUS HØJLUND menyempurnakan sepakan penalti baik untuk membawa United ke perlawanan akhir!!!
... See MoreSee Less

6 hours ago

427 CommentsComment on Facebook

ETH mmg saje main kan perasaan dak2 lipop

Tahniah Coventry... Anda sememangnya layak menang👍

Benda boleh susah, buat apa senang

Load More