Berita Terkini

Tekanan besar banyak kelab perlumbaan empat teratas – Erik Ten Hag

A8257CB6-5704-4EB3-9D1C-4C093AC44B41

Ketua jurulatih Manchester United, Erik ten Hag berkata, terdapat tekanan besar terhadap “tujuh atau lapan kelab” yang berjuang untuk menamatkan saingan di empat teratas Liga Perdana musim ini.

United sedang bersedia untuk meneruskan kempen liga mereka pada 27 Disember, dengan Nottingham Forest akan berkunjung ke Old Trafford.

Man United kini berada di tangga kelima, tiga mata di belakang Tottenham Hotspur di tangga keempat, dengan baki satu perlawanan di tangan pasukan Antonio Conte

Ten Hag percaya bahawa pasukannya akan mempunyai “peluang yang baik untuk masuk ke empat teratas” dengan syarat mereka terus di landasan yang betul.

“Kami sedar. Persaingan ini sukar, tetapi saya fikir ia penting untuk semua tujuh atau lapan kelab yang bersaing untuk empat teratas,” kata Ten Hag kepada pemberita.

“Bagi mereka yang mengikuti Liga Perdana, ia bagus kerana ia menarik dan anda perlu berjuang untuk semua orang mendapatkan mata itu.”

“Apa yang saya lihat ialah proses dan prestasi kami, kami perlu mendapatkan keputusan dan kemudian juga kami perlu membuat kemajuan yang betul, dan kemudian Kami mempunyai peluang yang baik untuk masuk ke empat teratas.”

Ten Hag juga berkata bahawa dia ‘faham’ mengapa menjadi ketua jurulatih Man United membawa tekanan tambahan.

“Saya faham dan saya faham. Ini juga sama untuk pengurus Chelsea dan Newcastle United. Di semua kelab itu, mereka melabur banyak dalam kelab mereka, terdapat tekanan besar pada semua kelab itu kerana mereka semua mahu masuk ke empat teratas. Kami mahu berjuang untuk trofi (lain) itu dan itu jelas,” tambahnya.

Sementara itu, pengendali Belanda itu, telah membuka diri mengenai kesukaran yang datang dengan persediaan untuk meneruskan musim liga selepas Piala Dunia.

“la adalah Apabila kami mempunyai rancangan m bagaimana untuk melakukannya, bagaimana untuk menguruskan beban pemain, semuanya berasaskan individu dan kami perlu menguruskan beban pemain. Tiada siapa yang sama dan tiada yang mempunyai program yang sama atau minit yang sama, mereka semua bermain di posisi berbeza dan mereka semua pada usia yang berbeza,” katanya.

“Kami benar-benar cuba untuk memenuhi rancangan semua orang tetapi kami tahu permulaan semula adalah lima atau enam hari selepas perlawanan akhir Piala Dunia. Kami sema tahu bahawa selepas Piala Dunia, Liga Perdana diteruskan dengan cepat dan semua orang perlu bersedia untuk itu.”

“Anda perlu menerimanya untuk pengurus, kakitangan kejurulatihan dan juga pemain. Mereka perlu menerimanya dan mereka mahukan trofi, jadi kami mahu mempunyai pasukan yang kuat untuk bertarung untuk trofi.”

“Kami baru sahaja bercakap tentang persaingan untuk itu dan bersedia untuk itu tetapi ia bukan mudah, tiada apa dalam bola sepak peringkat atasan yang mudah. Kami perlu melakukannya dengan bijak, itu jelas dan mudah-mudahan kami mendapat keputusan yang m betul dan betul. prestasi.”

Man United telah menang lapan, seri dua dan kalah empat daripada 14 perlawanan Liga Perdana musim ini, dan mereka mencatat kemenangan 2-1 ke atas Fulham dalam perlawanan liga terakhir mereka sebelum musim dihentikan.

Sumber : Sportsmole

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar