Tawaran kontrak baru sebanyak €22 juta semusim menanti Pogba

0

Manchester United dikatakan akan menawarkan kontrak baru kepada Paul Pogba sekiranya pemain tengah itu menerima maka Pogba akan memecahkan rekod sebagai pemain dengan kontrak termahal di United.

Kontrak Paul Pogba telah menjadi isu lama di United. Berita ini sentiasa kita dengar sejak awal musim 2020/2021.Namun, United kemudian mengaktifkan klausa perpanjangan selama satu musim.

Kini, berita mengenai kontrak baru Pogba kembali. Keadaan lebih sukar buat  United kini kerana Kontrak Pogba akan berakhir pada bulan Jun 2021 dan tidak ada pilihan lain untuk perpanjangan musim yang dapat diambil secara sepihak.

United kini dikatakan telah memandang serius mengenai pembaruan kontrak Pogba.Kerana, jika mereka melewatkan perjanjian dengan pemain berusia 28 tahun itu, keadaannya mungkin agak rumit.Pogba boleh pergi dengan perpindahan percuma musim depan.

Pogba pada masa ini mempunyai begitu banyak peminat.Juventus sentiasa membuka pintu untuk kepulangan Pogba.Sementara itu, PSG mempunyai cita-cita besar dan ingin menjadikan Pogba sebagai sebahagian daripada projek mereka.

Menurut laporan Rudy Galetti, seorang wartawan Sky Sports mendedahkan bahawa Pogba sedang membincangkan kontrak baru.Kedua-dua pihak mempunyai visi yang sama. Pogba mahu kekal dan United tidak mahu melepaskannya.

“Kesepakatan baru semakin hampir.Kontrak rekod [di Manchester United] sekitar 22 juta euro setiap musim siap untuk pemain tengah,” kata Galetti seperti yang dilaporkan dari akaun Twitter peribadinya.

Paul Pogba bukan satu-satunya pemain yang akan mendapat kontrak baru.United juga akan memberikan kontrak baru kepada Bruno Fernandes sebagai tanda penghargaan atas prestasi cemerlang musim lalu.

Setelah menyelesaikan perpindahan Jadon Sancho, kontrak baru Bruno Fernandes telah menjadi salah satu keutamaan United.Pemain itu akan mendapat kenaikan gaji dan tempoh kontrak yang lebih lama dari United.

Namun, United tidak terburu-buru untuk mengadakan perbincangan dengan Bruno Fernandes Kerana mereka yakin Fernandes tidak akan berpaling dan masih fokus menikmati percutian.

Sumber: Twitter, Sky Sports

- Advertisement -