Spartak Moscow dan Sporting Lisbon bersaing untuk mendapatkan Marcos Rojo

Gergasi bola sepak Rusia, Spartak Moscow, dilaporkan membuka peluang untuk menyelamatkan karier pemain pertahanan Manchester United, Marcos Rojo yang tersisih dari skuad utama United pada musim ini.

Meskipun begitu mereka juga harus bersaing dengan Sporting Lisbon yang mempunyai minat yang sama terhadap pemain ini.Karier Marcos Rojo bersama Manchester United kelihatan akan berakhir pada musim panas tahun ini.

Walaupun baki kontrak pemain ini masih mempunyai satu musim lagi sehingga Jun 2021, pemain pertahanan berusia 30 tahun itu tidak lagi berada dalam perancangan Ole Gunnar Solskjaer.Meskipun ia sudah kembali ke England, Rojo dilaporkan tidak berlatih bersama rakan sepasukannya yang lain.

Namun, membiarkan Rojo pergi ke kelab lain sebenarnya bukanlah perkara yang mudah Kerana pemain ini pada musim lalu jarang mendapat peluang untuk tampil dan sering diliputi kecederaan yang menghambat kariernya.

Dilaporkan dari Futaa, Spartak Moscow dilaporkan membuka peluang untuk menyelamatkan Marcos Rojo.Spartak sendiri menjadi kelab Eropah pertama Rojo setelah memutuskan untuk meninggalkan Estudiantes pada Januari 2011.Bersama Spartak, Rojo bermain selama satu setengah tahun.

Sementara itu, peluang untuk Spartak membawa Rojo sebenarnya cukup besar.Sebabnya ialah Liga Rusia  masih membuka jendela perpindahan mereka.

Malangnya, usaha Spartak Moscow untuk mengembalikan Rojo tentunya tidak mudah Kerana Sporting Lisbon, yang diperkuat oleh pemain dari 2012 hingga 2014, juga dilaporkan memiliki minat yang serupa.

Dalam laporan itu, Spartak dan Sporting hanya berminat untuk menandatangani Rojo secara pinjaman.

Jom kongsi dengan rakan anda artikel ini.

Ruang Iklan

Jadual Perlawanan

Liga Perdana Inggeris

Keputusan Perlawanan

Liga Juara-Juara Eropah
PSG lawan Manchester United

Ruang Iklan

Pastikan anda ikuti kami di medium seperti di bawah :

Website : bmumalaysia.com
Facebook : buletinmanchesterunited
Instagram : buletinmanchesterunited
Twitter : buletinmanutd