Solskjaer:”Kami bermain cukup bagus cuma bahagian serangan tidak tajam”

0

A0FAB579-6A75-4504-A6CB-2D7535C28A5A

Pengurus Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer memberikan penilaian mengenai pasukannya menentang Everton.Solskjaer menilai bahawa prestasi Manchester United sebenarnya tidak terlalu buruk pada perlawanan itu.

Manchester United menjadi tuan rumah kepada Everton di Old Trafford pada perlawanan EPL ketujuh.Pada perlawanan itu, United, yang tampil dominan sejak awal, berjaya menjaringkan gol pertama menerusi Anthony Martial.

Tetapi pada babak kedua, Everton berjaya menyamakan kedudukan.Melalui skema serangan balas, Andros Townsend berjaya menerobos gawang David De Gea.

Solskjaer menilai permainan pasukannya tidak terlalu buruk pada perlawanan itu.

 “Sebilangan persembahan kami hari ini benar-benar bagus,” kata Solskjaer kepada BT Sports.

Solskjaer berkata pasukannya berjaya menguasai permainan.Tetapi dia menyesali barisan serangannya yang kurang tajam pada perlawanan ini.

“Saya rasa kami bermula dengan sangat baik. Kami bermain dengan banyak menggunakan tenaga dan mencipta sejumlah peluang yang disempurnakan menjadi gol hebat.”

“Tetapi sayangnya pada babak kedua kami tidak cukup tajam untuk mengambil peluang kami dan aspek itu sangat berpengaruh dalam permainan ketat seperti ini.”

“Hari ini mereka [Everton] tidak menciptakan banyak peluang, tapi hari ini kami kebolosan satu gol.”

“Kami berjuang untuk menghadapi serangan balas mereka.Kami kehilangan duel fizikal, dan kami seharusnya melakukan yang lebih baik kerana ini adalah Liga Perdana,” katanya.

- Advertisement -