Solskjaer menganggap sikap Son Heung-Min memalukan

0

Selepas tamat perlawanan malm tadi dengan kemenangan bergaya 3-1 ke atas Spurs, Solskjaer segera memberikan komennya di mana jurulatih berasal dari Norway itu kelihatan sangat kesal dengan sikap Son Heung Min yang telah memperdayakan pengadil sehingga membatalkan gol Cavani. Solskjaer jelas tidak senang dengan sikap pemain Korea Selatan itu yang berlakon berlebihan setelah terkena tangan McTominay ketika melakukan gerakan yang berjaya menghasilkan gol.

“APa yang berlaku pada situasi tersebut amat tidak boleh diterima dalam bola sepak. Sekiranya (pelanggaran McTominay) benar-benar pelanggaran, maka pengadil harus benar-benar melihatnya menerusi rakaman video. Gol yang dijaringkan oleh Edinson Cavani merupakan gol hasil gerakan yang bagus.” kata Solskjaer seperti dilapor Mirror.

“Kita tidak boleh mudah tertipu. Sekiranya anak saya jatuh dan kemudian dia diam dan memerlukan pertolongan sehingga 10 rakan untuk bangun, maka saya pasti tidak akan memberinya makan. Kami tidak tertipu, tetapi dia (Anak) berjaya menipu pengadil, “kata pelatih lama. 48 tahun.

- Advertisement -