Solskjaer Memuji Perwatakan Para Pemain Ketika Membenam Spurs

0

Manchester United menang ke atas Tottenham Hotspur 3-1 dalam Liga Perdana pada malam tadi. Pengurus United, Ole Gunnar Solskjaer juga memuji perwatakan para pemain pasukannya. “Kami mungkin boleh dikatakan alpa pada gol pertama mereka. Tetapi kami yakin dan percaya pada diri sendiri,” kata Solskjaer seperti yang dipetik oleh laman web rasmi MU.

Tiga gol United dijaringkan oleh Fred (57 ‘), Edinson Cavani (79’), dan Mason Greenwood (90 ‘). Sementara itu, satu gol Tottenham Hotspur dijaringkan oleh Son Heung-Min (40 ‘). Tiga mata ini menjadikan United unggul di kedudukan kedua liga dengan 63 mata. Dari 31 perlawanan, United menang 18 kali, seri 9 dan kalah 4 kali.

United berada 11 mata dibelakang Manchester City di kedudukan teratas. Man City mengumpul 74 mata daripada 32 perlawanan. “Kami bertandang ke Tottenham dengan satu misi. Kami mahu membalas dendam dengan kekalahan besar 6-1 di Old Trafford dan kami mahu meneruskan rekod tanpa kalah perlawanan di tempat lawan.” kata Solskjaer.

Selain itu, Solskjaer telah memuji penampilan pemain muda Mason Greenwood. Menurutnya, pemain akademi United itu telah melakukan banyak perkembangan yang baik pada musim ini. “Gol ini menunjukkan Greenwood sentiasa dahagakan gol pada musim ini. Dia punya kaki kanan yang bagus. Satu teknik yang baik dan ia merupakan gol yang hebat,” ujar Solskjaer mengakhiri.

- Advertisement -