Solskjaer mempertimbangkan untuk meminjamkan Diallo ke pasukan lain

0

Pengurus Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, dilaporkan membuka peluang untuk meminjamkan Amad Diallo ke kelab lain musim panas ini.

Solskjaer dikatakan ingin memberi peluang kepada Amad untuk mendapatkan minit permainan yang cukup bersama kelab lain kerana United telah  menandatangani Jadon Sancho.

Manchester United telah membawa Amad Diallo dari Atalanta pada Januari 2021 dengan bayaran £36 juta. Pemain berusia 19 tahun itu kemudian mendapat kontrak sehingga Jun 2025.

Musim lalu, Diallo muncul untuk pasukan utama United.Amad telah membuat 8 penampilan dalam semua pertandingan, menyumbang satu gol dan satu assist.

Pada musim panas tahun ini, Amad tidak dapat menyertai United dalam empat perlawanan persahabatan kerana pemain itu bersama pasukan kebangsaan IVORY COAST di Olimpik Tokyo.

Laporan dari Daily Express, mendedahkan bahawa  Ole Gunnar Solskjaer sedang mempertimbangkan untuk meminjamkan Diallo ke kelab lain selama satu musim.

Ini harus dilakukan untuk membuat amad memiliki peluang yang lebih baik untuk bermain.Pada musim 2021/22,Amad dijangka akan mengalami kekurangan waktu bermain seiring dengan kedatangan Jadon Sancho, yang terkenal sebagai pemain yang mampu bermain sebagai pemain sayap kiri atau kanan.

Diallo sendiri mengatakan bahawa dia akan membincangkan masa depannya di Manchester United dengan Solskjaer selepas Olimpik.

- Advertisement -