Solskjaer membincangkan perselisihan antara Fred dan Harry Maguire dalam perlawanan menentang Leeds United

Beberapa perkara menarik berlaku selama 90 minit

0

Manchester United gagal mencapai sasaran untuk mendapatkan kemenangan dan hanya berpuas hati dengan satu mata semasa seri tanpa jaringan menentang Leeds United di Elland Road pada perlawanan malam tadi.

Perhatian orang ramai tertarik pada perselisihan di antara kapten pasukan, Harry Maguire dan Fred, bahkan Maguire juga didengar telah mengeluarkan kata-kata yang kasar kepada rakan sepasukannya itu.

Pengurus United, Ole Gunnar Solskjaer, segera memberi penjelasan mengenai perselisihan di antara kedua-dua pemain itu, Solskjaer sama sekali tidak mempersoalkannya dan menganggap pertengkaran itu berlaku kerana mentaliti pemain yang kuat serta keinginannya mahukan Man United mendapatkan kemenangan.

“Kami mempunyai sekumpulan pemain yang selalu menyuarakan ketegasan antara satu sama lain. Kami menerapkan standard yang tinggi dalam skuad, sama ada dalam sesi latihan atau perlawanan. Bola sepak tidak selalu menjadikan anda seorang pemain yang baik,” kata Solskjaer seperti yang dilaporkan oleh Guardian.

“Kami selalu menuntut pemain untuk mencuba yang terbaik. Saya juga berasa bangga dengan prestasi Man United yang kelihatan hebat dalam perlawanan ini. Cuba usaha menjaringkan gol kemenangan tersebut tidak muncul. Saya fikir Leeds juga tidak menimbulkan banyak ancaman pada babak kedua. Sejujurnya, United tidak mempunyai semangat untuk memenangi perlawanan malam tadi.” dia menambah.

Keputusan seri menentang Leeds tidak mengubah kedudukan The Red Devils, ketika ini mereka kekal di tempat kedua dalam kedudukan Liga Perdana Inggeris dengan jumlah 67 mata dan 10 mata di belakang Manchester City yang berada di kedudukan teratas.

Nampaknya pemain United mesti segera bersedia untuk perlawanan seterusnya, mereka telah bertemu dengan pasukan AS Roma pada perlawanan pertama separuh akhir Liga Europa pada hari Jumaat nanti.

- Advertisement -