Solskjaer dan Bruno Fernandes berdebat dan situasi panas di bilik persalinan Manchester United, Mengapa?

0

Ketegangan dilaporkan melanda skuad Manchester United semasa perlawanan Liga Perdana Inggeris menentang Brighton baru-baru ini. Pengurus United Ole Gunnar Solskjaer dan bintang Bruno Fernandes dikatakan berdebat ketika situasi panas di bilik persalinan United.

Bruno Fernandes dikatakan telah membalas jeritan Ole Gunnar Solskjaer kepada rakan sepasukannya.

Perlawanan yang berlangsung di Old Trafford, cukup sengit. Pada mulanya, Manchester United ketinggalan terlebih dahulu setelah Danny Welbeck menjaringkan gol pada minit ke-13.

Manchester United kemudian mengejar gol pertama untuk menyamakan kedudukan. Tetapi gol tersebut dicipta pada minit ke-62 melalui rembatan leret dari Marcus Rashford, yang memanfaatkan bantuan dari Bruno Fernandes.

Gol kemenangan dicapai ketika permainan memasuki minit ke-83. Pemain akademi United, Mason Greenwood, meletakkan namanya di papan skor dengan bantuan dari Paul Pogba. Manchester United menang dengan jaringan tipis 2-1.

Separuh masa pertama cukup buruk untuk United. Itulah yang menjadi faktor utama mereka ketinggalan. Ole Gunnar Solskjaer kelihatan marah dan cuba memberi amaran kepada Luke Shaw.

Tanpa diduga, Bruno Fernandes tidak menerima teriakan itu dengan baik. Menurut laporan, dia diketahui membalas kata-kata Solskjaer yang begitu lantang bersuara kepada pemain United dari luar.

“Solskjaer begitu marah dan sepertinya menjerit sesuatu pada Shaw, tetapi Fernandes menjawab. 30 minit pelik dan buruk dari United. Brighton begitu cemerlang,” jelas wartawan Manchester Evening News, Samuel Luckhurst melalui media sosial Twitter.

Solskjaer mengakui bahawa dia tidak berpuas hati dengan tindakan pasukannya pada babak pertama. Dia bersyukur kerana keadaan bertambah baik ketika perlawanan memasuki babak kedua. “Saya rasa kami bermula dengan baik tetapi ketika mereka mencetak gol, setelah itu kami tidak dapat menemukan rentak permaianan sebenar kami dan memerlukan separuh masa untuk bertenang dan bermain semula,” katanya kepada Sky Sports.

Solskjaer juga menunjukkan ada saat yang panas di bilik persalinan pada waktu rehat. “Kadang-kadang kami memerlukan masa selepas rehat perlawanan antarabangsa – dan mungkin sedikit ketegangan telah berlaku pada waktu rehat separuh masa pertama.” katanya.

- Advertisement -