Solskjaer akui tidak sabar bekerjasama dengan Varane

0

Pengurus Manchester United Ole Gunnar Solskjaer mengakui bahawa dirinya tidak sabar untuk bekerjasama dengan pemain pertahanan baru United Raphaël Varane.

Varane merupakan salah satu pemain baru The Red Devils musim panas ini selain Sancho dan Heaton.Dia dibawa dari kelab Sepanyol, Real Madrid.

Tidak ada maklumat mengenai bayaran perpindahan Varane dari Madrid ke Manchester United.Tetapi perpindahannya ke Old Trafford dianggarkan bernilai 41 juta pound.

Sebelum perlawanan menentang Leeds United di Old Trafford, Sabtu (14/8/2021) malam.The Red Devils telah memperkenalkan Varane kepada umum dengan membawa Varane ke padang.

Kehadiran Varane dipastikan akan menguatkan pertahanan Red Devils.Solskjaer juga mengakui bahawa dia tidak sabar untuk bekerja dengan Varane.

“Saya belum bercakap dengannya selepas perlawanan tetapi, tentu saja, ini adalah saat yang menggembirakan untuknya dan juga saat yang menggembirakan bagi para peminat,” kata Solskjaer kepada laman web rasmi kelab.

“Mereka sudah lama menantikannya,dia tidak sabar untuk bertemu rakan sepasukannya dan saya tidak sabar untuk bekerjasama dengannya.Dia pemain yang sentiasa profesional. ”

Solskjaer mendedahkan bahawa dia telah lama memantau prestasi Varane dan disebabkan itu Solskjaer begitu kagum dengan kualiti pemain tersebut.

“Saya telah mengikuti kariernya dan anda  melihat cara dia menguruskan dirinya sendiri dan cara dia menjalani hidupnya.”

“Jadi semua perbualan kelab dan saya dengannya, kami mempunyai manusia hebat dan juga pemain teratas.”

- Advertisement -