Solskjaer akui kesilapan kerana lambat membawa masuk Greenwood

0

Pengurus Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, mengakui bahawa dirinya terlambat untuk memasukkan Mason Greenwood ketika menentang West Ham United awal pagi tadi.

Solskjaer juga percaya bahawa keputusan perlawanan mungkin akan berubah jika ia memasukkan Greeenwood dengan lebih awal.

Dalam perlawanan pusingan ketiga Carabao Cup Manchester United harus menerima kekalahan dan tersingkir dari pertandingan itu. 

Meskipun Manchester United menguasai pertandingan dengan menguasai 61 peratus namun, penyudah yang buruk menjadikan mereka tidak dapat menjaringkan gol untuk menghukum West Ham.

Pada separuh masa kedua, Ole Gunnar Solskjaer membuat beberapa penggantian termasuk membawa masuk Mason Greenwood pada minit ke-62.

Dalam situasi itu Solskjaer mengakui bahawa dia terlambat untuk memasukkan Greenwood pada perlawanan tersebut kerana menurutnya  jika Greenwood terlibat lebih awal, hasilnya mungkin berbeza.

“Mason masuk dan memberi kesan positif, tidak diragukan lagi, “kata Solskjaer seperti dilaporkan dari laman web rasmi Man United.

“Dia kelihatan sangat segar, tajam dan dapat menjaringkan gol Tetapi keputusan saya untuk menurunkannya sedikit terlambat.

“Sekiranya ia dilakukan lebih awal maka dalam enam atau tujuh minit terakhir mungkin kita boleh menjaringkan dua gol. “

- Advertisement -