Situasi Tripper ke United bergantung pada perpindahan keluar Dalot

0

Wartawan terkenal dari Italia Fabrizio Romano mendedahkan maklumat mengenai khabar angin tentang Kieran Trippier ke Manchester United.

Romano mengatakan bahawa perpindahan itu bergantung pada situasi Diogo Dalot.

Manchester United baru-baru ini dilaporkan akan melakukan perpindahan keempat musim panas mereka.

Sejak kebelakangan ini, nama Kieran Trippier dikhabarkan akan menjadi pembelian keempat Manchester United musim panas ini.The Red Devils dilaporkan berminat untuk mendapatkan khidmat pemain  England itu.

Dilaporkan oleh Fabrizio Romano, United sememangnya berminat dengan khidmat Trippier. Tetapi perpindahan ini akan banyak bergantung pada Diogo Dalot.

Menurut laporan itu, Manchester United akan bergerak untuk menandatangani Trippier sekiranya Diogo Dalot keluar pada musim panas ini.

Masa depan Dalot di Manchester United masih samar kerana United bersedia menjualnya, tetapi AC Milan sebagai kelab yang berminat dengan Dalot tidak mahu memenuhi permintaan mereka.

Sekiranya keadaan ini berlanjutan, Dalot kemungkinan akan dikekalkan oleh United.Jadi mereka tidak akan membawa Trippier.

Masalah lain dengan perpindahan Trippier adalah harga jualan.Atletico Madrid meletakkan pemain itu dengan harga yang sangat mahal. Mereka mahukan sekitar 40 juta Euro untuk khidmat pemain pertahanan itu.

United dilaporkan akan mencari dana tambahan sekiranya mereka ingin mendapatkan khidmat Trippier musim panas ini.

Dalam laporan lain,United sedang mempertimbangkan posisi lain untuk diperkuat.

Posisi itu adalah pemain tengah, di mana United mahu membuat persiapan untuk pemergian Paul Pogba.

(Fabrizio Romano)

- Advertisement -