Berita Terkini

Sir Alex Ferguson gesa United mencari penyerang baru…

0AAA5D6A-93D4-45EA-86D3-05DC5F078FEC

Sir Alex Ferguson memuji pengurus Erik ten Hag berikutan kejayaan kelab itu menewaskan Newcastle United dalam perlawanan akhir Piala Carabao pada Ahad lalu..

The Red Devils menamatkan kemarau trofi enam tahun mereka dengan kemenangan 2-0 ke atas Magpies dan selepas perlawanan itu, Sir Alex gembira dengan kerja Ten Hag.

Bercakap secara eksklusif kepada Sky Sports , individu berusia 81 tahun itu berkata bahawa pengurus Belanda itu menuju ke arah yang betul di United dan pembeliannya ‘sangat bagus’.

Bos legenda itu menambah bahawa Ten Hag telah menguasai kelab itu, setelah mencapai kejayaan dalam bentuk trofi, hanya beberapa bulan selepas mengambil alih tugas.

Beliau berkata: “United adalah berdasarkan kejayaan. Dia mengikut cara yang betul. Pembeliannya sangat bagus, saya rasa itu penting – dan dia menguasai kelab, yang sangat besar untuknya. Apabila anda datang ke United, anda cuba bermula dengan baik serta-merta dan dia bermain dengan baik.”

Sementara itu, Sir Alex turut memuji Marcus Rashford yang ‘hebat’ tetapi menambah dia bukan penyerang  dan kelab itu boleh melakukannya dengan pemain tambahan.

“Saya tidak fikir dia seorang penyerang. Dia beroperasi jauh dari sebelah kiri. Tetapi dia hebat. Kemasannya bagus. Dia sangat penting. Dia dalam bentuk yang hebat. Malangnya bagi kami, dia adalah sumber utama gol, kami boleh lakukan dengan gol tambahan. Tetapi dia melakukannya.”

Man Utd pasti memerlukan penyerang

Rashford telah berada dalam prestasi yang luar biasa pada musim semasa dan dia adalah penjaring terbanyak kelab yang tidak boleh dipertandingkan dengan 25 gol daripada 38 perlawanan di semua pertandingan.

Di belakangnya, Bruno Fernandes telah menjadi pemain kedua terbaik dengan hanya tujuh gol untuk namanya manakala Anthony Martial dan Antony telah menjaringkan enam kali setiap satu musim ini.

Martial dijangka menjadi pemain utama Ten Hag di hadapan tetapi kecederaan semasa kempen telah mengurangkan secara drastik minitnya di padang permainan.

United tidak boleh bergantung pada kecergasan pemain Perancis itu lagi dan mereka mesti melabur untuk penyerang marquee yang boleh menjaringkan 25-30 gol setiap musim dengan mudah untuk membawa trofi.

Victor Osimhen dari Napoli dan Goncalo Ramos dari Benfica nampaknya menjadi sasaran utama untuk Red Devils tetapi mereka juga melihat bintang muda Atalanta, Rasmus Hojlund .

 

sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar