Berita Terkini

Serangan United tidak cukup baik

B6B4BF95-EBE1-4253-BE3C-56E85F16A813

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag berkata, pemainnya tidak cukup bagus dalam serangan semasa kekalahan berdepan Newcastle United.

The Red Devils melanjutkan rentak liga tanpa kemenangan mereka kepada tiga perlawanan selepas kekalahan di St James’ Park. Mereka benar-benar dikalahkan oleh Magpies.

Pasukan Eddie Howe berjaya melakukan 22 percubaan ke gawang dengan enam daripadanya tepat sasaran.

Sebaliknya, United hanya melakukan enam percubaan dengan hanya satu daripadanya mengenai sasaran.

United jelas tidak bersedia untuk perlawanan yang berintensiti tinggi dan bercakap selepas kekalahan itu, Ten Hag menekankan bahawa hasil serangan kelab itu tidak cukup baik.

Walaupun pengurus tidak memberi tumpuan secara langsung kepada seorang pemain, dia menekankan bahawa kelab itu hampir tidak memberikan apa-apa dalam erti kata menyerang dari bahagian kiri padang.

“Saya rasa permainan menyerang kami tidak cukup bagus. Saya tidak mahu fokus pada satu orang. la mengenai prestasi pasukan. Kami tidak memecahkan mereka. Pada separuh masa pertama kami mempunyai perangkap di sebelah kanan dengan Antony dan Diogo [Dalot] tetapi di sebelah kiri kami hampir tiada ара-apa.”

“Itulah kesimpulan permainan. Hari ini kami tidak mencipta banyak peluang dan apabila Kami berada di sana, kami tidak cukup berazam untuk menjaringkan gol. Itulah kebenarannya. Peluang terbaik mungkin untuk gol penyamaan untuk [Anthony] Martial, m rembatan melencong. Tetapi kami tidak mencipta peluang yang cukup.”

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar