Berita Terkini

‘Sekarang anda lihat pasukan yang bekerja keras untuk satu sama lain’ Rashford

Ccc586e0 9b6b 4928 Adda 097fc28c90d8

Penyerang Manchester United, Marcus Rashford memuji usaha pasukannya dalam kemenangan derby mereka ke atas Manchester City.

Penyerang Inggeris itu menjaringkan gol kemenangan ketika Red Devils mencatatkan kemenangan bangkit kembali yang cemerlang.

Anak buah Erik ten Hag tidak pernah tewas sejak 6 November. Walau bagaimanapun, mereka tidak dibenarkan oleh Manchester City apabila Jack Grealish menanduk masuk pasukan Pep Guardiola di hadapan pada minit ke-60.

Manchester United menunjukkan keberanian dalam perjuangan mereka untuk mengubah keadaan, dan Bruno Fernandes menyamakan kedudukan pada minit ke-78 dengan gol kontroversi.

Rashford membunuh dengan gol kedua pada minit ke-82, melepasi gol dari jarak dekat. Penyerang Inggeris itu bertindak balas terhadap kemenangan pasukannya ke atas jiran mereka, memuji usaha yang ditunjukkan oleh rakan sepasukannya untuk memastikan kemenangan:

“Ia adalah comeback yang menakjubkan daripada pasukan.”

Rashford merujuk kepada kebersamaan pasukan, tidak seperti kempen musim lalu yang kurang keyakinan, di mana pasukan itu menduduki tempat keenam dalam liga

“Kami kelihatan seperti satu pasukan sekarang. Beberapa ketika dahulu anda boleh melihat sesetengah daripada kami melihat sedikit untuk diri kami sendiri, tetapi kini anda melihat pasukan yang sesuai yang bekerja keras untuk satu sama lain, dan ia membuahkan hasil.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel