Berita Terkini

Scott terus cemerlang

Image 2023 11 17 105550106

Pemain Manchester United kembali mencipta gol untuk pasukan kebangsaan, dia tidak dapat berhenti mencetak gol pada masa ini.

Hanya Romelu Lukaku dari Belgium (10) dan Cristiano Ronaldo dari Portugal (9) yang mencetak lebih banyak gol dalam kelayakan Euro 2024, ini benar-benar merupakan rentetan luar biasa bagi pemain tengah United itu.

Keputusan seri di Georgia menjadikan Scotland kedua dalam kumpulan kelayakan mereka, tetapi mereka sudah layak untuk kejohanan akhir musim panas depan.

Dalam posisinya sebagai pemain tengah, McTominay berjaya menyelesaikan 98 peratus daripada 43 percubaan. Tambahan pula, dia berjaya menyelesaikan 100 peratus daripada dribblenya dan memenangi 66 peratus daripada duel sekaligus menjadikan penampilannya amat cemerlang bagi pemain Scotland itu.

Satu kebimbangan untuk Erik ten Hag ialah McTominay kelihatan menghadapi kesulitan untuk memberi impak dalam permainan seperti yang dilakukannya untuk Scotland. Namun, penempatan pemain itu oleh pengurus dari Belanda dalam pasukannya tidak membantu keadaannya. McTominay memang pemain yang gigih tetapi pada masa ini dia tidak memberikan impak yang diharapkan.

Pemain tengah Scotland ini kadang-kadang ditempatkan sebagai pemain simpanan. Mungkin bermain sebagai nombor 10 kedua bersama Bruno Fernandes boleh menjadi cara terbaik untuk mengunapakai pemain yang berusia 26 tahun itu. Tenaga dan semangatnya di kawasan tengah, terutama di bahagian atas padang, mungkin tepat dengan apa yang diperlukan oleh United.

@.mufcioan_

Scott mctomainy again ???? | #manchesterunited #manutd #scotland #scottmctominay #mctominay #goal #blowthisup #fyp #xybca

♬ original sound – – Mufcioan –

 

Lain-Lain Artikel