Berita Terkini

Scott McTominay terbuka untuk menyertai Newcastle United

Manchester United v Omonia Nikosia: Group E - UEFA Europa League

Kelab Liga Perdana, Newcastle United sedang merancang untuk mendapatkan pemain tengah Manchester United, Scott McTominay.

Luke Edwards dari Telegraph mengatakan bahawa McTominay sendiri terbuka untuk menyertai pasukan Eddie Howe dan menjadi tonggak utama dalam skuad.

McTominay jarang menjadi pemula di bawah Erik ten Hag apabila semua pemain cergas.

Ten Hag telah menunjukkan keutamaan yang jelas untuk Casemiro, Fred, Christian Eriksen dan juga Marcel Sabitzer mendahului pemain antarabangsa Scotland itu..

Ketika United bangkit daripada ketinggalan untuk menewaskan Fulham pada Ahad dalam suku akhir Piala FA McTominay memulakan permainan dan gagal menghasilkan impak yang sama seperti Casemiro yang digantung.

McTominay dalam statistik, diserlahkan oleh fakta bahawa dia mempunyai lebih sedikit sentuhan bola daripada penjaga gol David de Gea. Tidak hairanlah dia yang pertama dilepaskan.

Edwards melaporkan, “Newcastle United sedang mencari perpindahan musim panas untuk pemain tengah Manchester United, Scott McTominay kerana pengurus Eddie Howe merasakan pemain antarabangsa Scotland itu mempunyai ciri-ciri fizikal untuk berjaya dalam sistemnya.”

“McTominay bukanlah jenis nama glamor yang akan mengujakan penyokong tetapi dia telah berada dalam senarai dicari Newcastle sejak 12 bulan lalu dengan ketua peninjau Steve Nickson, pengarah bola sepak Dan Ashworth dan Howe semua bersetuju dia akan menambah sesuatu yang berbeza kepada skuad. “

“McTominay dipercayai terbuka kepada idea untuk berpindah ke Timur Laut dan kagum dengan kemajuan besar yang dicapai pasukan musim ini.”

Perancangan Eddie Howe alah menggunakan bintang United itu untuk melindungi empat pertahanan, yang seterusnya membolehkan Bruno Guimaraes bermain lebih tinggi di atas padang.

 

sumber : Man Utd News / People Person

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar