Portal Rasmi

Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU)

Scholes desak kepada pihak pengurusan untuk lantik VDS sebagai pengarah bola sepak buat MU

Lagenda Manchester United,Paul Scholes mendesak pihak lembaga kelab untuk melantik Edwin van der sar sebagai pengarah bolasepak yang baru buat Manchester United.

Scholes percaya kehadiran Van der sar akan meringankan beban yang dipikul oleh Ed Woodward dalam urusan perpindahan pemain.

Seperti anda ketahui Woodward telah menjadi mangsa kecaman oleh segelintir peminat United yang tidak berpuas hati dengan urusan perpindahan pemain yang telah dilakukan olehnya setelah gagal membawa pemain sasaran utama di jendela perpindahan. 

Ed Woodward dikritik setelah Manchester United gagal mendapatkan Jadon Sancho dan Erling Haaland dan kemarahan mereka bertambah setelah ia hanya membawa sejumlah pemain yang dianggap Scholes sebagai pembelian panik.

Menurut Scholes, perpindahan itu sangat pelik dan disifatkan sebagai orang yang sudah berputus asa.

Beberapa bekas pemain Man United, termasuk Rio Ferdinand dan Darren Fletcher, telah dikaitkan dengan jawatan Pengarah Bola Sepak. Walau bagaimanapun, Scholes berpendapat Van der Sar lebih sesuai untuk jawatan itu.

“Saya rasa seorang pengarah bola sepak akan mengambil banyak beban dari Ed Woodward, tentu saja.”Saya rasa Ed sangat pandai mengurus kelab dan menjana wang untuk kelab.

“(Namun) saya tidak pasti dia mempunyai pengetahuan bola sepak yang diperlukan untuk menandatangani pemain dan jelas ada beberapa masalah untuk mendapatkan kesepakatan.

“Saya rasa pelantikan seorang pengarah bola sepak akan sangat baik buatnya untuk membebaskannya sedikit dari bebanan.

Ketika ditanya adakah dia akan mempertimbangkan jawatan Pengarah Bola Sepak, Scholes menolak. Sebabnya, dia tidak mempunyai pengalaman dalam posisi itu.

“Tetapi saya fikir seseorang seperti Edwin van der Sar akan sempurna.Dia melakukan tugas itu di Ajax, selalu menjadi peranan yang dia mahukan. Dia belajar di universiti dan belajar untuk kedudukan itu.

“Orang seperti Rio dan Fletch sebenarnya kelihatan seperti saya, lebih banyak untuk berunding tentang bagaimana pendapat anda tentang pemain ini? Hanya seseorang yang dihubungi dan memberikan sedikit idea.

Jom kongsi dengan rakan anda artikel ini.

Ruang Iklan

Jadual Perlawanan

Liga Juara-Juara Eropah

Keputusan Perlawanan

Liga Perdana Inggeris
Manchester United lawan Chelsea

Ruang Iklan

Pastikan anda ikuti kami di medium seperti di bawah :

Website : bmumalaysia.com
Facebook : buletinmanchesterunited
Instagram : buletinmanchesterunited
Twitter : buletinmanutd