Saya sukakan Liga Perdana Inggeris dan sudah tentu Manchester United adalah pilihan saya

0

Paul Pogba telah menunjukkan aksi yang terbaiknya pada permulaan musim ini. Ia merupakan antara yang terbaik dalam karier bola sepaknya ketika bersama Manchester United. Kini Pogba masih lagi mempunyai baki kontrak kurang dari setahun di United dan masih belum lagi mahu menandatangani sebarang kontrak baru. Sekiranya perkara ini berlanjutan, dia berkemungkinan mahu berhijrah , United dikatakan telah mengenal pasti pemain AC Milan, Frank Kessie sebagai penggantinya.

‘Saya sukakan Liga Perdana Inggeris dan sudah tentu Manchester United adalah pilihan saya. Chelsea juga kelab yang bagus, tiada sebab untuk saya menolakkanya, tetapi saya ingin bermain untuk United.’ kata Frank pada 2018

Frank Kessie yang berumur 24 tahun juga mempunyai kontrak sehingga Jun 2022 dan boleh berhijrah ke mana-mana pasukan yang dia mahukan. Terdapat juga spekulasi bahawa banyak pasukan besar di Eropah yang mahukan khidmatnya seperti Real Madrid, Paris Saint-Germain dan Juventus. Akhbar Sepanyol, Mundo Deportivo melaporkan bahawa United adalah antara kelab besar yang mengikuti rapat perkembangan Kessie yang telah menjadi nadi utama jentera tengah AC Milan sejak 5 tahun yang lepas.

Kessie antara pemain tengah yang berjaya membawa semula kebangkitan AC Milan setelah sekian lama mereka kurang memberikan saingan terhadap kejuaraan Serie A dan kembali bermain dalam Liga Juara-Juara Eropah selepas menduduki tempat kedua Serie A pada musim lepas. Kessie telah menjaringkan 13 gol dalam Serie A pada musim lepas. Dia juga boleh memulakan rundingan dengan mana-mana pasukan pada bulan Januari nanti dan sedia berkhidmat pada musim depan bersama pasukan barunya.

Barcelona juga dikatakan turut akan bersaing untuk mendapatkan Kessie selepas terlepas mendapatkan khidmat pemain antarabangsa Belanda, Giorgino Wijnaldum yang telah disambar Paris Saint-Germain di saat akhir perpindahan awal musim yang lalu. Paris Saint-Germain dikatakan juga boleh berusaha mendapatkan Kessie dengan cara mereka mendapatkan Donnarumma pada musim ini.

Selain PSG, Barcelona dan United, Liverpool dan Tottenham Hotspur juga antara kelab yang mahu bersaing mendapatkan Kessie.

- Advertisement -