Berita Terkini

‘Saya mahu Ronaldo kekal, tapi dia mahu pergi’ Ten Hag membalas kenyataan temubual Ronaldo

698706FE-F052-4506-88A4-7212F78F42AE

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag mendakwa dia hanya mengetahui bahawa Cristiano Ronaldo mempunyai keinginan untuk meninggalkan kelab daripada temu bualnya dengan Piers Morgan

Erik ten Hag adalah salah seorang daripada ramai tokoh di Manchester United yang dikritik semasa temu bual, mengatakan dia tidak menghormati pengurus Belanda itu dan berasa dikhianati oleh kelab itu.

United mengambil masa mereka untuk menjawab kerana mereka perlu menyemak dengan peguam jika Ronaldo melanggar kontraknya, tetapi tidak ada jalan kembali selepas wawancara ini.

Ronaldo kini menjadi ejen bebas selepas kontraknya bersama United ditamatkan. Erik Ten Hag kini membuka mulut ketika sidang akhbar United dalam kem latihan untuk perlawanan persahabatan menentang Real Betis

“Saya rasa sudah jelas selepas wawancara itu bahawa Cristiano terpaksa pergi.  Saya rasa tidak ada apa-apa untuk dibincangkan tentang perkara itu kerana situasinya cukup jelas antara Richard (Arnold), John (Murtough) dan saya.”

“Sudah tentu, saya menontonnya (wawancara Ronaldo).  Tetapi tidak semua bahagian.  Saya telah melihat kebanyakannya.  Saya mesti melakukan apa yang mesti dilakukan.  Ia adalah sebahagian daripada tugas saya untuk melakukan ini.  Saya berada di luar untuk mesyuarat UEFA (untuk konvensyen antara jurulatih) apabila temuduga keluar.  Saya rasa sebuah kelab hanya boleh berjaya apabila semua pembuat keputusan dalam kelab berada pada halaman yang sama dan mereka menyokong satu sama lain.  Itulah satu-satunya cara kelab boleh berjaya dan beroperasi.”

“Saya mahu Cristiano kekal dari awal hingga sekarang. Tetapi dia mahu pergi, itu sudah cukup jelas. Apabila pemain jelas tidak mahu berada di kelab ini, dia perlu pergi, itu jelas. Temu bual itu saya fikir, sebagai kelab, anda tidak boleh menerima itu.”

“Akan ada akibatnya. Untuk mengambil langkah itu, dia tahu akibatnya. Sebelum ini, dia tidak pernah memberitahu saya dia mahu pergi. Sehingga pasaran ditutup, dia tidak pernah berkata kepada saya, ‘Saya mahu pergi’. Anda tidak perlu melihatnya.”

“Pada musim panas kami mengadakan satu perbincangan. Dia masuk dan berkata, ‘Saya akan memberitahu anda dalam tujuh hari jika saya mahu tinggal’. Kemudian dia kembali dan berkata ‘Saya mahu tinggal’.”

“Sehingga itu (temu bual dengan Piers Morgan), saya tidak pernah mendengar apa-apa. Seperti yang anda katakan, itu adalah masa lalu. Kami melihat ke masa depan. Teruskan. Saya mahu pergi ke masa depan. Kami mahukan masa depan baharu untuk Manchester United dan dia tidak mahu menjadi sebahagian daripada itu. Kami berdua mengikut haluan masing-masing.”

“Apabila Cristiano berada dalam prestasi yang baik dia adalah pemain yang bagus dan dia boleh membantu kami untuk kembali dan mencapai matlamat yang kami ada. Itu cukup jelas Tetapi dia tidak mahu berada di sini, jadi itulah keadaannya.”

“Tahun lepas dia menjaringkan 24 gol,” kata Ten Hag. “Apa yang pasukan ini perlukan? Kami memerlukan matlamat.”

“Saya suka bekerja dengan pemain bertaraf dunia. Saya tahu mereka boleh membuat perubahan dan membantu anda mencapai objektif anda.”

“Saya mahu dia kekal dari saat pertama hingga sekarang. Saya melakukan segala-galanya untuk membawanya ke dalam pasukan kerana saya menghargai kualitinya.”

“Kami mahu dia menjadi sebahagian daripada projek kami dan untuk dia menyumbang kepada Manchester United kerana dia adalah pemain yang hebat dan mempunyai sejarah yang begitu hebat.”

“Saya tidak mahu menghabiskan tenaga untuk itu. la adalah masa lalu. Kami mahukan masa depan baharu Manchester United dan dia tidak mahu menjadi sebahagian daripadanya.”

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar