Saya akan berlatih melakukan ‘tackle’ tanpa menggunakan tangan

Dia tidak akan mencuba dan melakukan 'tackle' pada masa depan

UEFA via Getty Images
0

Paul Pogba bergurau di mana dia TIDAK harus melakukan ‘tackle’ sama sekali setelah memberikan penalti apabila bola terkena tangannya ketika Manchester United membelasah Roma di Old Trafford.

Paul Pogba menjelaskan hukuman yang diberikan kepadanya itu ketika Manchester United mengalahkan Roma, membuatkan dia tidak akan mencuba dan melakukan ‘tackle’ pada masa depan. Dan sejak daripada kejadian tersebut Pogba menceritakan mengenai kejadian tersebut, dengan mengatakan bahawa dia akan cuba menjadi ‘lelaki Inggeris’ dan melakukan ‘tackle’ tanpa menggunakan tangan.

Ketika ditanya di BT Sport apa yang dia akan lakukan untuk menghindari penalti pada situasi akan datang, Pogba dengan tenang menjawab: ‘Jangan lakukan ‘tackle’, saya tidak tahu bagaimana melakukan ‘tackle’, mengapa saya harus melakukan ‘tackle’? Itu masalah saya, saya cuba melakukan ‘tackle’, tetapi saya perlu berlatih dengan lebih banyak. Saya perlu berlatih dengan bagus teknik melakukan ‘tackle tanpa menggunakan tangan.

“Saya tidak bernasib baik. Saya mengalami banyak musim tidak baik sekiranya saya berada dalam kotak penalti. Saya perlu mula belajar mengatasi situasi ini. Tetapi semuanya berjalan lancar, kami berjaya mendapatkan keputusan yang kami inginkan.

Namun, Pogba masih tidak mahu mendabik dada dengan keputusan yang United perolehi walaupun di lihat United kini berada di landasan yang terbaik untuk melangkah ke final.

“Keputusan yang selesa bagi kami, tetapi ia belum selesai – masih ada lagi yang perlu kami hadapi pada minggu hadapan,” tambah Pogba. “Kita harus terus fokus dan bermain pada perlawanan seterusnya dengan mentaliti yang sama.

“Saya akan katakan separuh masa pertama kami melakukan dua kesilapan dan kami melepaskan dua gol. Setelah berjaya menyamakan kedudukan, kami berada mula mendapat rentak. Pengurus mengharapkan kami semua bernafsu untuk menjaringkan lebih banyak gol. ‘

- Advertisement -