Berita Terkini

Sabitzer terbuka berpindah secara tetap di Old Trafford

48E16FEB-2AF8-4899-A0CE-AFD732F396F2

Pemain pinjaman Manchester United, Marcel Sabitzer telah mendedahkan dia terbuka kepada kemungkinan bertukar tetap ke Old Trafford pada musim panas.

Pemain berusia 28 tahun itu menyertai Red Devils dari gergasi Bundesliga Bayern Munich pada jam terakhir jendela perpindahan Januari dengan perjanjian sementara sehingga akhir musim.

Sabitzer cepat dikenal pasti sebagai sasaran perpindahan oleh Erik ten Hag selepas mengetahui bahawa Christian Eriksen tersisih kira-kira tiga bulan kerana kecederaan

Pemain antarabangsa Austria itu membuat penampilan sulung di United sebagai pemain gantian dalam kemenangan 2-1 Liga Perdana ke atas Crystal Palace, dan sejak itu memulakan dua perlawanan terakhir menentang Leeds United tanpa kehadiran Casemiro yang digantung perlawanan

Laporan terbaru mendakwa bahawa Red Devils berminat untuk menandatangani Sabitzer secara tetap pada musim panas depan, dan pemain tengah itu telah mendedahkan bahawa dia mengekalkan pilihannya menjelang kempen 2023-24.

“Sayan sedang dipinjamkan pada masa ini, itu sahaja yang boleh saya katakan. Saya suka di sini. Saya rasa sangat baik di sini. Saya suka pasukan, saya suka kelab, suasana di Old Trafford Kita akan lihat apa yang berlaku pada musim panas.

“Ia adalah beberapa hari yang sibuk. Saya terpaksa masuk dengan pantas tetapi saya menikmatinya. Saya menyukainya setakat ini. Pasukan telah menyambut saya dengan baik. Ia adalah permulaan yang agak dingin tetapi saya terpaksa untuk bergerak pantas kerana Casemiro tiada. Saya bersedia untuk itu dan Selamat bermain.”

“Anda boleh merasakannya. Dari saat pertama saya berasa sangat baik dalam skuad – semangat yang baik, gol yang baik, kami adalah pasukan yang baik. Dia adalah kegembiraan.

“Pengurus banyak bercakap dengan saya tentang apa yang dia harapkan daripada saya. Saya cuba memenuhinya. Saya berasa selesa dengan dia dan taktiknya dan saya sukakannya setakat ini.”

Mengulas mengenai dua penampilan terakhirnya untuk United, Sabitzer menambah:

“Leeds, sebagai United, ia adalah perlawanan yang besar. Anda perlu memenangi perlawanan ini. Kami bersedia untuk itu, keputusannya bagus, kami bagus dalam permainan. Kami kalah sedikit pada hari Rabu jadi kami mahu melakukannya dengan lebih baik, kami melakukannya.”

“Kami tahu sebelum ini ia akan menjadi dua perlawanan yang sukar. Dalam Liga Perdana anda mempunyai banyak peralihan, anda perlu kekal fokus sehingga akhir. Kami melakukannya dengan cukup baik, kami tidak memberi mereka peluang.”

Ten Hag penuh dengan pujian untuk Sabitzer selepas membuat penampilan sulung menentang Palace, memberitahu MUTV:

“Dia memahami bola sepak. Anda melihatnya dari awal. Kami telah melihatnya dalam latihan juga tetapi ya dia melakukannya dengan baik.

“Dia benar-benar memiliki bola dan dia tahu bagaimana untuk bertahan jadi kami memerlukan pemain seperti itu yang memahami permainan dan juga akan membawa semangat yang betul.”

Sabitzer menyertai Bayern Munich pada musim panas 2021 tetapi bergelut untuk mendapatkan tempat permulaan tetap di bawah Julian Nagelsmann, hanya memulakan 11 daripada 24 penampilannya untuk gergasi Jerman itu pada separuh pertama musim sebelum berpindah ke Old Trafford bulan lalu.

Pemain tengah serba boleh itu sebelum ini menghabiskan tempoh tujuh tahun bersama RB Leipzig di mana dia membuktikan dirinya sebagai pemain utama, menjaringkan 52 gol dan mencipta 42 bantuan dalam 229 perlawanan dalam semua pertandingan.

Sumber : Sportsmole / Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar