Berita Terkini

Roy Keane percaya United kembali dalam perebutan kejuaraan

C3248a36 1174 4e91 883d 13bfa7b9534a

Kemenangan yang bergelut United menentang Leeds United mendorong mereka berada dalam jarak lima mata dari pendahulu liga Arsenal, di puncak Liga Perdana.

Jaringan dari Rashford dan Garnacho mengesahkan kemenangan, dengan Arsenal kehilangan mata di tempat sendiri kepada Brentford hanya 24 jam sebelum itu.

Ini telah menyebabkan Roy Keane percaya anak buah Erik ten Hag kembali dengan saingan untuk memenangi gelaran kejuaraan

Seperti yang dilaporkan dalam Team Talk, bekas kapten United memuji pemulihan kelab dan berkata mereka kini berada dalam campuran untuk menamatkan musim liga teratas.

Memandangkan cara mereka memulakan musim – untuk berada di tempat mereka sekarang, saya akan katakan mereka mempunyai banyak peluang.”  katanya.

Keane mengakui United adalah berada di luar tetapi berkata mereka perlu bersedia untuk memimpin mana-mana bola mata dari dua teratas.

“Jelas sekali, Arsenal dan City mendahului mereka tetapi apa yang perlu mereka lakukan, jika mana-mana pasukan di atas mereka tergelincir, mereka perlu bersedia untuk menerkam,” katanya.

Perbincangan tajuk menyerlahkan perubahan luar biasa yang diawasi Erik ten Hag sejak mengambil alih di Old Trafford.

Separuh masa kedua musim lalu yang melanda, ditambah dengan kekalahan berturut-turut pada permulaan kempen semasa, menyebabkan Ten Hag dengan tugas besar di tangannya.

Sejak itu United telah menemui jejak mereka, hanya tewas empat kali dalam semua pertandingan, mengangkat mereka dalam carta dan ke final Piala Carabao akhir bulan ini.

United juga masih beraksi dalam Piala FA dan Liga Europa, dengan dua perlawanan sukar menentang Barcelona akan dimainkan dalam tempoh 10 hari akan datang.

Masa-masa indah pastinya kembali di Theater of Dreams dan jika kelab itu meneruskan trajektorinya di bawah Ten Hag, rasanya kembali ke puncak bola sepak Inggeris akan berlaku.

Sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel