Berita Terkini

Roy Keane mahukan Rashford jadi watak utama United..

A3CF1B83-5926-489A-8EC2-85C772C83EDA

Legenda Manchester United Roy Keane telah mendorong Marcus Rashford untuk menjadi watak utama di Old Trafford.

Keane percaya penyerang itu mempunyai kualiti untuk memimpin Red Devils dan telah menyokong mereka untuk berjaya.

Rashford berada dalam prestasi yang baik sejak kembali dari Piala Dunia FIFA.  Dia telah menjaringkan gol atau membantu dalam semua kecuali satu perlawanan sejak permulaan musim, membantu Red Devils membina rentak yang menakjubkan.

Bercakap selepas kemenangan 3-0 ke atas Nottingham Forest, Keane memuji Rashford berada di kemuncaknya sekarang.

Dia telah menyokong pemain hadapan untuk mengekalkan bentuk dan berkata

“Marcus, adakah dia berumur 25 tahun? Di sinilah dia mencapai kemuncaknya sekarang.”

“Sejak beberapa tahun kebelakangan ini dia telah bermain banyak perlawanan untuk United, perlawanan besar untuk England, dan kadangkala jatuh untuk pemain dari segi keputusannya- membuat dan meletakkan bola di belakang jaring. Mereka agak memerlukannya.”

“Ini adalah tanda tanya yang saya hadapi dengan Marcus beberapa tahun lalu – adakah dia mempunyai personaliti untuk meningkatkan prestasi?  United mempunyai beberapa penyerang yang hebat selama ini – Ronaldo, [Ruud] van Nistelrooy, Andy Cole, Mark Hughes, senarai itu berterusan.”

“Saya rasa United memerlukan seseorang seperti itu dan saya harap Marcus berkata ‘dengar, saya mahu tanggungjawab itu menjadi pemain pertama.'”

“Ada tanda tanya jadi lapangkan dada anda, beberapa tahun kebelakangan ini benar-benar seperti itu? Bolehkah dia? Dia melakukannya sekali-sekala, tetapi pemain terbaik muncul minggu demi minggu. Sekarang Marcus kelihatan seperti dia menikmati tanggungjawab yang baik untuk dilihat .”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar