Berita Terkini

Roy Keane mahukan lebih dari Wout Weghorst

Dcfe137c E1b1 4fd9 Bce9 B4bae9c9d3bd

Legenda Manchester United Roy Keane memberikan penilaian terhadap Wout Weghorst.  Bekas kapten MU itu percaya penyerang itu harus memberikan sumbangan yang lebih besar kepada Red Devils.

Musim sejuk ini, Weghorst memutuskan untuk berhijrah. Dia meninggalkan Besiktas untuk menyertai Manchester United sehingga akhir musim secara pinjaman.

Setakat ini, Weghorst dipercayai menjadi starter dalam barisan serangan MU. Tetapi penyerang itu tidak menjaringkan banyak gol untuk Red Devils.

Walaupun rangkaian masih ketinggalan, Weghorst mendapat banyak pujian. Sebabnya dia sering menekan dan tidak berniat untuk terlepas membantu pertahanan ketika MU diserang.

Kepada Sky Sports, Keane baru-baru ini memberikan penilaiannya terhadap Weghorst.

Legenda itu menghargai etika kerja yang ditunjukkan Weghorst dalam serangan MU setakat ini.

“Saya rasa dia telah bermain dengan cukup baik setakat ini dan itulah satu-satunya pujian yang boleh saya berikan kepadanya,” kata Keane.

“Apabila anda bermain untuk kelab seperti Manchester United, anda perlu melakukan sesuatu yang lebih.  Mungkin dia memerlukan khidmat yang lebih baik daripada rakan skuadnya, tetapi saya secara peribadi ingin melihat sesuatu yang lebih daripada dia,” tambahnya.

Sumber : Man Utd News / Bola . net

Lain-Lain Artikel