Berita Terkini

Roy Keane beri amaran kepada Antony jangan terlalu showboating

8D1A9C9A-A147-4F14-B136-4487AAAC4883

Roy Keane telah memberi amaran kepada pemain sayap Manchester United, Antony bahawa dia akan mengalami kecederaan jika dia terus ‘bermain’ dalam corak permainannya.

Legenda The Red Devils mahu pemain Brazil itu berusaha lebih keras untuk melepasi pemain lawan..

Dalam perlawanan berdepan Newcastle, Dan Burn mendapati sukar untuk mengeluarkan bola daripada Antony dalam perlawanan akhir Piala Carabao dan memerlukan bantuan daripada Joelinton, yang mengecam pemain Manchester United itu.

Insiden itu berlaku pada peringkat akhir separuh masa pertama apabila Red Devils mendahului 2-0.

Roy Keane mahu pemain sayap itu berhati-hati kerana dia boleh mengalami kecederaan akibat terjahan kerana pemain akan menyasarkannya jika dia terus bermain showboating

“Saya fikir dia perlu belajar dengan cara yang sukar.  Pemain telah menyasarkannya – kami melihat bahawa pada hujung minggu, di mana dia cuba memperbodohkan orang ramai dan pemain telah cuba melalui bahagian belakangnya, jadi dia perlu belajar dengan cepat jika tidak dia akan mengalami lebih banyak kecederaan.”

Dia juga bercakap mengenai pemain itu awal tahun ini dan berkata:

“Satu lagi perkara yang dia [Antony] perlu belajar daripada bermain untuk kelab besar seperti Manchester United bekerja lebih keras. Dia perlu membantu rakan sepasukannya sedikit lagi, tetapi itu akan datang kepadanya.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar