Ronaldo Pujuk Pogba Tandatangani Kontrak Baru.

0

Paul Pogba dilaporkan “cenderung” untuk menandatangani kontrak Manchester United yang baru selepas semangat berlawan dan kehadiran aura Ronaldo pada Sabtu. Superstar Portugal itu, yang kembali dalam pembelian dari Juventus bulan lalu, membuat debut keduanya dengan menjaringkan dua goal ketika pasukan Ole Gunnar Solskjaer mengalahkan Newcastle 4-1 di Old.

Kepulangan Ronaldo difahamkan mempunyai pengaruh besar di bilik persalinan, tidak lebih dari Pogba, yang kini lebih terbuka untuk memperpanjang kontraknya di Manchester United, menurut Athletic.
48A56464-EE7B-4475-B395-49C2B497797D

Pemain antarabangsa Perancis itu berada di tahun terakhir kontraknya dan mungkin boleh dilepaskan secara percuma pada musim panas depan, dan jika ia berlaku akan menjadi perpindahan percuma untuk kali kedua dirinya dari United. Namun, perbincangan mengenai kesepakatan baru menampakkan impak positif dan akan berlangsung lebih cepat daripada jangkaan, dan faktor Ronaldo adalah salah satu darinya selain pujukan dari rakan senegara Ronaldo iaitu Bruno. Pogba nampaknya sedang bersemangat setelah melihat dampak Ronaldo pada skuad dan ingin membantu Ronaldo menaikkan kelab ke tahap yang tidak mereka capai selama beberapa tahun sebelum. Kelab ini masih membuat rancangan di masa hadapan tanpa Pogba, dan telah menyusun senarai pengganti yang berpotensi sekiranya perbincangan tidak dapat di menterai.

6B5528EB-012D-4E97-9B89-9448973AF7C8

Sebahagian besar keraguan Pogba adalah keinginan untuk melihat apakah United dapat menjadi pencabar sebenar untuk gelaran Liga Perdana dan trofi lain. Dia mahu berada di kelab yang berjaya dan selalu terbuka untuk menandatangani perpanjangan sekiranya United dapat menepati cita-citanya – sesuatu yang nampaknya mustahil 12 bulan yang lalu. Tetapi menurut The Athletic, mereka telah melakukan hal yang tepat selama beberapa bulan terakhir. Perekrutan United, yang membawa trio superstar Jadon Sancho, Raphael Varane dan Cristiano Ronaldo tertentu, adalah kenyataan nyata dari niat kelab dan mesej itu tidak hilang pada Pogba yang menjadi penyebab besar untuk beliau menandatangani kontak baru.

42963E86-4DEA-45F6-8B78-B61FAD63D740

- Advertisement -