Berita Terkini

Rio menyokong England memenangi Piala Dunia, dan hanya Brazil mampu jadi penghalang..

3821995E-AF12-4615-8EA6-8EE51C354588

Legenda Manchester United, Rio Ferdinand telah menyokong England untuk memenangi Piala Dunia FIFA 2022 , sambil menambah bahawa hanya Brazil yang mampu menghalang anak buah Gareth Southgate dari landasan mereka..

England telah menunjukkan prestasi yang mengagumkan pada Piala Dunia FIFA 2022 di Qatar. Mereka meraih tujuh mata daripada tiga perlawanan Kumpulan B, menamatkan saingan sebagai juara kumpulan mengatasi Amerika Syarikat.

Mereka menentang juara Afrika Senegal dalam pusingan 16 terakhir dan meraih kemenangan 3-0. Jordan Henderson, Harry Kane, dan Bukayo Saka masing masing menjaringkan gol untuk membawa England mara ke suku akhir di mana mereka akan menentang Perancis

Ferdinand, bagaimanapun, tidak bimbang tentang pemegang Piala Dunia FIFA dan berpendapat bahawa England akan mengatasi mereka jika mereka dapat mendiamkan Kylian Mbappe. Di saluran YouTube bekas pemain antarabangsa England itu berkata:

“Saya menyaksikan Perancis bermain (Poland) sebelum perlawanan England dan saya meletakkan mereka sebagai salah satu kegemaran saya. Tetapi mereka mempunyai lima pemain pasukan utama yang hilang jadi ia adalah pasukan Perancis yang lemah. Setelah menonton perlawanan itu, saya tidak takut kepada Perancis. Satu-satunya ketakutan ialah Kylian Mbappe.”

“Mereka tidak menunjukkan apa-apa kepada saya semalam, mereka bergantung kepada individu. Jika England boleh menahan Mbappe, saya tidak nampak ia menjadi masalah menentang Perancis. England bermain menentang juard Afrika (Senegal).

Perancis menewaskan Poland, yang begitu teruk dalam kejohanan ini. England adalah pasukon yong lebih baik, 100%. Saya rasa England akan memenangi Piala Dunia.

Ferdinand kemudian bercakop tentang pemenang Piala Dunia FIFA lima kali Brazil, mendakwa bahawa mereka mempunyai pemain untuk menghancurka impian England

“Satu-satunya pasukan yang saya fikir boleh bersaing dengan England ialah Brazil. Mereka mempunyai personaliti dan watak untuk melakukannya. Mereka mempunyai pemain Eropah yang tegar,” tambah Ferdinand.

“Saya melihat kelemahan di semua tempat dalam pasukan lain dan saya fikir England boleh menguasai pasukan lain secara fizikal.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar