Berita Terkini

Rio menamakan tujuh pemain United berperanan besar dalam pasukan..

5ea552ff Efb8 4612 A47a 8784ea3fc595

Legenda Manchester United Rio Ferdinand baru-baru ini menamakan tujuh pemimpin Red Devils.

Ferdinand melawat tempat latihan pasukan, Carrington, dan kagum dengan peralihan budaya di kelab itu.

Bekas pertahanan England itu mendakwa juara liga 20 kali itu telah mengidamkan pemain yang berperwatakan sejak sekian lama, dan akhirnya mereka mempunyai tujuh pemain pendahulu seperti itu dalam skuad mereka.

Pemenang enam kali Liga Perdana itu percaya David de Gea, Luke Shaw, Lisandro Martinez dan Raphael Varane semuanya pemain yang mempunyai karakter dalam pertahanan.

Dia berkata di saluran YouTubenya Vibe With Five:

“Di United, apa yang kami sebut selama ini ialah watak, kepimpinan, anda mahukan sebahagian daripada mereka. Anda lihat melalui skuad sekarang, David de Gea, watak, Luke Shaw telah bangkit dengan pengurus lain dan kini dia menjadi pencapaian utama. Dua pemain tengah, Martinez dan Varane, adalah pemimpin.”

Ferdinand menambah bahawa Casemiro dan Bruno Fernandes kedua-duanya adalah tokoh berpengaruh di tengah-tengah untuk Red Devils.

Bekas pemain United berusia 44 tahun itu juga memuji Marcus Rashford sebagai pemimpin dan pemandu untuk segala yang positif di kelab itu sekarang.  Dia menambah:

“Casemiro, saya tidak perlu berkata apa-apa tentang dia. Bruno pemimpin.. Rashford memberi contoh dengan keyakinan dan gol”

“Tulang belakang skuad mempunyai watak dan ketika mereka mula menang dan membina keyakinan serta bentuk yang anda mula lihat yang terbaik dan semuanya disokong dan didorong oleh pengurusan.”

Erik ten Hag telah melakukan tugas yang cemerlang sejak mengambil alih tugas di Old Trafford musim panas lalu dan telah mengubah nasib kelab itu sepenuhnya.

Manchester United berada di tangga ketiga carta Liga Perdana dengan 49 mata dalam 24 perlawanan,dan telah memasuki perlumbaan kejuaraan bersama Arsenal dan Manchester City.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel