Rio Ferdinand yakin “DNA Rooney Ada Pada Pemain Muda United”

{"subsource":"done_button","uid":"34A9A202-DB10-4CF3-88B8-6A107B639B1A_1629463016547","source":"other","origin":"gallery","is_remix":false,"used_sources":"{"version":1,"sources":[]}","source_sid":"34A9A202-DB10-4CF3-88B8-6A107B639B1A_1629463016592","premium_sources":[],"fte_sources":[]}
0

Rio Ferdinand Menjelaskan ciri-ciri Greenwood Yang Mengingatkan Dia Tentang Legenda Kelab yang juga pengurus Derby Country, Wayne Rooney.

Mason Greenwood sangat bersemangat pada hujung minggu pembukaan di Liga Perdana iaitu setelah dipilih untuk mendahului barisan hadapan United dan menjaringkan gol menentang pesaingnya Leeds United, pujian telah menjadi bualan hangat.

FA7205B0-DA98-4734-9E36-2A461E6A5707

Yang terbaru pujian pada penyerang berusia 19 tahun itu adalah Rio Ferdinand. Setelah membantu United memperoleh beberapa penghormatan selama beberapa tahun di Old Trafford, bekas pemain pertahanan itu membandingkan Greenwood dengan pencetak gol kelab Wayne Rooney.

Bercakap di saluran YouTube-nya, Ferdinand telah mengetengahkan perkembangan fizikal Greenwood dan penampilannya yang terkesan semasa persembahan pada hari pembukaannya di Old Trafford.

Wayne Rooney ketika dia masuk ke dalam pasukan utama adalah seorang yang sudah bersedia. “Ferdinand berkata:” Anda dapat melihat dengan Mason Greenwood dia telah membina kerangka untuk menjadi pemain pasukan pertama dan pada hujung minggu, dia adalah salah satu pemain yang menonjol. ” Selain dari penampilan, kedua – dua pemain ini juga mempunyai satu tendangan bebas yang padu yang menyukarkan mana-mana penjaga gol untuk menghalangnya.

5D9AFF75-4189-4157-8724-F5D6C2843FD9

Greenwood, yang menjaringkan tujuh gol dalam 31 penampilan Liga Perdana musim lalu akan berusaha untuk memperbaiki lagi dan menjadi andalan dalam pasukan England. Graeme Souness – yang sepertinya kita sedar agak tidak memberikan pujian – tetapi pada perlawanan pembukaan, beliau menggambarkan kekuatan penyerang muda united itu penampilannya sebagai ‘kegembiraan untuk melihat’.

Ujar Ferdinand lg “Saya melihat beberapa perkara dalam permainan itu di mana saya tahu beberapa jurulatih dan orang-orang di belakang tabir di Manchester United mengatakan ini bukan kejutan, ia hanya menunggu untuk terjadi di pasukan pertama dan badannya menarik Dia tahu apa yang perlu dia lakukan. Beberapa pergerakan, pengekalan bola, mengangkat bahu orang dan penyudahnya adalah sangat baik. ”

6AC1D51A-9CD6-4342-BD6C-67D0A7492606

Manchester United mengalahkan Burnley dalam pertandingan tertutup pada Selasa dengan Greenwood mendapat lebih banyak minit bermain dan dia hampir pasti akan mengekalkan tempatnya ketika United melakukan perjalanan ke Pantai Selatan Ahad ini untuk menghadapi Southampton.

Bercakap selepas perlawanan Sabtu, pengurus United Ole Gunnar Solskjaer juga mendapat pujian dari penampilan penyerangnya. “Dia berubah menjadi seorang lelaki. Dia menambahkan saiz badan, dia lebih kuat. Langkahnya lebih kuat – kamu tahu, ketika dia melarikan diri dari pemain pertahanan dan menjaringkan golnya, itu sangat menakjubkan.”

Dengan pemain yang kelihatan segar setelah memutuskan untuk tidak pergi ke Euro untuk pulih dari kecederaan yang di alaminya, peminat akan berharap dia mengambil pujian dan perbandingan dalam langkahnya. Sekiranya dia mahu menandingi Rooney, dia masih ada jalan yang luas tetapi tanda-tanda ada untuk salah satu bakat muda paling cemerlang di negara itu yang dikatakan oleh Ferdinand ‘mempunyai kemampuan untuk menjaringkan gol di tahap mana pun.’

- Advertisement -