Berita Terkini

Rio Ferdinand risau prestasi Antony..

4c8b1cac 425c 47a9 834f A38f78b707e6

Rio Ferdinand keliru dengan perjuangan bintang Manchester United, Antony selepas kekalahan Arsenal

Ikon Manchester United Rio Ferdinand keliru dengan perjuangan Antony selepas prestasinya dalam kekalahan kepada Arsenal.

Pemain antarabangsa Brazil itu bermula untuk Red Devils di Stadium Emirates pada Ahad. Anak buah Mikel Arteta menang menentang pasukan Old Trafford, menang 3-2.

Bercakap di LIMA saluran YouTubenya, Ferdinand, yang menghabiskan 12 tahun di United, sedang bergelut untuk memahami mengapa pemain berusia 22 tahun itu tidak boleh menentang pemain pertahanan.

“Dia tidak menewaskan sesiapa dan saya duduk di situ sambil berfikir, ‘Adakah begitu?’.   Saya telah melihat klip dia semasa dia di Ajax dan dia seorang yang telah mengalahkan orang.”

“Saya melihat Thomas Partey, yang saya tidak akan meletakkannya sebagai pelari pecut, benar-benar melepaskannya, dan saya fikir, ‘Wah, dia (Antony) tidak mempunyai banyak kuasa di kaki mereka!’.   Dia seorang pemain sayap, tetapi dengan pemain sayap yang anda mahu mereka tetap menewaskan pemain pertahanan.”

Dia betul.   Ada saat di mana Thomas Partey melepaskannya dan peminat pasti tertanya-tanya sama ada Antony benar-benar pemain sayap prolifik yang mereka fikirkan. Apabila dia masuk, titik seolah-olah dia boleh melepaskan orang pergi.   Tetapi itu mungkin tidak berlaku.

Antony telah dihantar oleh Red Devils pada musim panas 2022 dari Ajax.   Pemain antarabangsa Brazil itu bertemu Erik ten Hag sekali lagi di Manchester dan telah diamanahkan oleh pengurus Belanda di sebelah kanan.

Pemain berusia 22 tahun itu memulakan tugasnya dengan cemerlang di Old Trafford.   Menentang Arsenal dalam perlawanan Liga Perdana, penyerang itu membuat penampilan pertamanya dan menjaringkan gol.

Sejak itu, bagaimanapun, tawaran pemain Brazil itu semakin berkurangan. Dalam perlawanan baru-baru ini, penyerang itu gagal memberi banyak kesan apabila dia memulakan pertarungan.

Marcus Rashford telah banyak dijangka oleh Ten Hag musim ini. Alejandro Garnacho adalah seorang lagi penyerang yang telah datang ke dalam cengkaman itu dengan beberapa sumbangan yang ketara.

Sumber : Berita Man Utd / We All Follow United

Lain-Lain Artikel