Berita Terkini

Rio Ferdinand menggesa Harry Maguire tinggalkan Man United..

6071a826 Ed3e 49c4 93fa Bae97ce3fbb9

Legenda Manchester United, Rio Ferdinand menggesa Harry Maguire meninggalkan kelab United selepas bermain di bangku simpanan menentang Wolverhampton Wanderers.

Pemain antarabangsa England itu mengharungi Piala Dunia yang mengagumkan di Qatar tetapi sejak kepulangannya, dia hanya dihadkan kepada dua penampilan pemain gantian manakala terlepas perlawanan pusingan keempat Piala Carabao kerana sakit.

Pengurus Erik ten Hag lebih suka untuk meneruskan Luke Shaw di pertahanan tengah bersama Raphael Varane semalam dan Ferdinand percaya Maguire harus mula mencari ‘kelab baharu sekarang.

Dia memberitahu BT Sport melalui The Mirror :

“la menaikkan kening apabila anda melihat Victor Lindelof dan Harry Maguire di bangku simpanan – ia menunjukkan apa yang Ten Hag fikirkan tentang kedua-dua lelaki itu!.”

“Kalau saya adalah Harry Maguire, saya akan mencari kelab baru. Beliau sangat bagus dengan pasukan kebangsaan England, dengan Manchester United, itu tidak terjadi. Pemilihan kesebelasan utama yang dibuat oleh manager dalam perlawanan ini menunjukkan banyak hal, saya harap beliau sedar dengan perkara itu dan cuba cari jalan penyelesaiannya.”

“Di Man Utd, ia tidak berjaya untuknya. Pengurus baharu ini menunjukkan kepadanya dia tidak akan menjadi salah seorang daripada dua bek tengah teratas. Saya akan memberitahu ejen saya untuk pergi dan mencari saya kelab baharu di mana saya boleh bermain secara kerap dan menikmati bola sepak saya.”

Maguire boleh meninggalkan Man Utd pada musim panas Maguire mempunyai persembahan yang baik untuk Three Lions di Piala Dunia. Dijangka bintang yang dinilai 27 juta itu boleh mengukuhkan tempat permulaan di United dengan Lisandro Martinez diketepikan.

Bagaimanapun, Casemiro diutamakan mendahuluinya menentang Burnley di mana dia sakit. Dia telah berada dalam skuad hari perlawanan untuk dua perlawanan terakhir, tetapi Shaw mendapat persetujuan untuk peranan bek tengah kiri.

Ten Hag telah bercakap tentang tahap kecergasan Maguire baru-baru ini, pengurus mungkin telah memilih Shaw untuk mempunyai pilihan kaki kiri di tengah-tengah pertahanan.

Shaw telah bermain dengan sangat baik dari kedudukan itu dalam dua perlawanan terakhir, tetapi dia boleh berpindah ke bek kiri menentang Bournemouth dengan Martinez mungkin akan kembali ke kesebelasan utama.

Sementara itu, Maguire harus bimbang tentang masa depannya di belakang penghinaan baru-baru ini oleh Ten Hag. Tidak akan terkejut jika dia memutuskan untuk menuju ke pintu keluar pada musim panas.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel