Berita Terkini

Rio Ferdinand mahu United jelaskan mengapa Sancho belum dapat bersama skuad..

D85eaae5 85ce 433f Bbe9 20442c58591d

Legenda Manchester United, Rio Ferdinand telah menuntut jawapan daripada bekas kelabnya mengenai ketiadaan Jadon Sancho dalam tempoh agak yang lama. Hampir dua bulan Sancho tidak terlibat bersama skuad United.

Selepas tidak mengikuti kem piala dunia, dia terus berlatih berseorangan dalam program yang dianjurkan oleh Ten Hag sendiri. Namun selepas tamat kempen piala dunia dia masih belum dapat terlibat bersama pasukan utama..

Sancho berusia 22 tahun gagal mewajarkan bayaran tingginya sejak tiba dari Borussia Dortmund dengan harga 73 juta pada musim panas 2021.

Beroperasi terutamanya di sayap kiri di Old Trafford, dia hanya menjaringkan lapan gol dan menyumbang empat bantuan dalam 52 perlawanan merentasi semua pertandingan.

Seorang peneglecek teknikal yang dikurniakan m kepandaian dan hantaran, pemain antarabangsa m England itu telah terlepas sembilan perlawanan terakhir Manchester United, bermula sejak Oktober.

Dia telah berlatih jauh daripada rakan sepasukan kelabnya, dengan Erik ten Hag baru-baru ini mendakwa bahawa pemain sayap kaki kanan itu tidak berada dalam keadaan yang betul untuk meneruskan tugas pasukan utamanya.

Bercakap di saluran YouTube Vibe with Five, Ferdinand menegaskan ketiadaan Sancho membimbangkan kelab. Dia berkata:

“Sancho adalah seorang yang menarik. Dia telah pergi dan dia sedang melakukan latihan peribadi di suatu tempat.”

“Saya tidak tahu apa yang berlaku atau apa di sebalik semua ini. Saya tidak tahu. Adakah dia tidak cergas atau mental? Apa yang mereka lihat? Adalah bagus untuk mendapatkan kejelasan itu.”

Berkongsi pemikirannya mengenai pemain depan, Ferdinand meneruskan:

“Dengar, dia budak London selatan jadi saya mengambil berat tentang dia dan mahu dia bermain dengan baik. Tetapi dia tidak pernah bermain di United, atas sebab apa pun. United sebenarnya memerlukannya sekarang, mereka memerlukan pemain lain kerana kedalaman di bangku simpanan tidak bagus.”

Menyokongnya untuk bangkit semula ke bentuk lama, Ferdinand menambah:

“Sancho akan menambah kedalaman skuad itu tetapi dia perlu kembali dan menjadi Sancho yang kita lihat di Dortmund, Sancho yang membuat orang ramai tidak duduk. di Camp Nou. Itulah Sancho yang saya jangkakan untuk dilihat di United.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel